گروهی از افراد دچار معلولیت و خانوادههای آنان در اعتراض به اجرا نشدن ماده ۲۷ قانون معلولان روز یکشنبه اول مهر در برخی شهرها از جمله تهران، مشهد، قم، کرمانشاه و کرمان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
بنا بر گزارش روز یکشنبه یکم مهر حساب کاربری «کمپین معلولان» در شبکه اجتماعی ایکس، این معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی حاوی شعارها و مطالباتشان، به «اجرا نشدن ماده ۲۷ قانون معلولان، قطع مداوم مستمری، و عدم اجرای مصوبه ۴۰ درصدی حق پرستاری» در مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران تجمع کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
این شهروندان در شماری دیگر از شهرها از جمله مشهد نیز تجمع کردند.
یکی از معترضان با استفاده از زبان اشاره ویژه ناشنوایان، درباره این اعتراض و کمبود امکانات شهری برای افراد دچار معلولیت توضیح داد و یکی دیگر از آنان درباره مشکلات افراد نابینا برای استفاده از استخرهای عمومی نکاتی را بیان کرد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
معترضان دچار معلولیت در استان کرمانشاه نیز با همراه داشتن شعارهایی از جمله «ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه» به اجرا نشدن قانون معلولان و نقض کرامت و اهانت به منزلت و شأن انسانی و همچنین نقض حقوق بشر در خصوص این گروه از شهروندان در ایران اعتراض کردند.
در اعتراض تکنفره یک شهروند دچار معلولیت در چابهار، او در حالی که بر روی صندلی چرخدار نشسته، پلاکاردی در دست گرفته که بر روی آن نوشته است: «عدم اجرای قانون معلولان اهانت به شأن و منزلت انسانی و نقض آشکار حقوق بشر در کشور محسوب میشود.»
شهروندان معترض دچار معلولیت در کرمان نیز با در دست داشتن شعارهایی از جمله «یک اختلاس رو کم کنید، مشکل ما رو حل کنید»، «ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه»، و «معیشت شایسته حق مسلم ماست»، تأکید کردند که اجرای ماده ۲۷ پنج سال است ابلاغ شده اما هنوز اجرایی نشده است.
در قم نیز شماری از شهروندان دچار معلولیت با اعتراض به وضعیت معیشتی و رفاهی خود، تأکید کردند که «عدالت برای معلولان متوسط و خفیف» است و خواهان «معیشت شایسته» برای خود شدند.
بنا بر اعلام خبرگزاری حکومتی ایلنا بعد از قطع مستمری ۱۳ هزار تن از شهروندان دچار معلولیت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، در تماس با مدیرعامل انجمن صنفی مراکز توانبخشی، اعلام کرده که مصوبه افزایش ۴۰ درصدی حق پرستاری معلولان و یارانه مراکز توانبخشی را اجرا نخواهد کرد.
بهروز مروتی، فعال حقوق معلولان در این رابطه گفته پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد کرده که یا ۲۸ درصد افزایش برای ۱۲ ماه و یا افزایش ۴۰ درصدی تنها برای ۸ یا ۹ ماه اعمال شود.
این در حالی است که براساس مصوبه هیات وزیران حق پرستاری برای افراد دچار معلولیت در سال ۱۴۰۳ باید با افزایش ۴۰ درصدی از دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به دو میلیون و ۹۴۰ هزار تومان افزایش یابد.
افراد دچار معلولیت از جمله شهروندانی هستند که در نظام جمهوری اسلامی کمترین توجه به آنها میشود و بر همین اساس آنها در سالهای اخیر بارها در مقابل مجلس شورای اسلامی، سازمان برنامه و بودجه یا قوه قضاییه جمهوری اسلامی در تهران و همچنین در مقابل ادارات بهزیستی در شهرهای دیگر تجمع کردهاند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
اجرای قانون «حمایت از حقوق معلولان» که سالها پیش به تصویب رسیده اما بخشهای زیادی از آن به اجرا در نیامده، یکی از مطالبات فعالان حقوق افراد دارای معلولیت است. کاهش بودجه و یا حذف بودجههای مرتبط با اجرای کامل این قانون از جمله مشکلاتی است که هر ساله مورد اعتراض قرار گرفته اما تغییری در رویکرد دولتها در این زمینه ایجاد نشده است.
همچنین ببینید: سازمان برنامه و بودجه افزایش ۴۰ درصدی حق پرستاری معلولان را اجرا نمیکند