گزارشگران بدون مرز خواستار آزادی فرنگیس مظلوم مادر سهیل عربی زندانی سیاسی شد

فرنگیس مظلوم مادر «سهیل عربی»،‌ فعال مدنی زندانی در ایران

سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار بیانیه‌ای بازداشت «فرنگیس مظلوم» مادر «سهیل عربی» فعال مدنی زندانی در ایران را محکوم کرد.

این نهاد بین المللی روز چهارشنبه ۲ مرداد با انتشار یک بیانیه و محکوم کردن بازداشت فرنگیس مظلوم مادر «سهیل عربی»،‌ فعال مدنی زندانی در ایران نوشت «جمهوری اسلامی باید به این آزارگری غیر قانونی پایان دهد.»

در بیانیه‌ای که از سوی این سازمان منتشر شده، آمده است که مسئولان جمهوری اسلامی ایران همچنان به فشار و آزار و اذیت خانواده‌های زندانیان سیاسی، روزنامه‌نگاران و شهروند خبرنگاران ادامه می‌دهند.

سازمان گزارشگران بدون مرز با اعلام اینکه وضعیت آزادی اطلاع رسانه‌ها در جمهوری اسلامی ایران هر روز بدتر می‌شود در این بیانیه آورده است که، مقامات مسئول ایران روزنامه‌نگاران منتقد و مستقل را که برای رسانه‌های داخلی و یا رسانه‌های و خارجی کار می‌کنند «دشمن» می‌پندارند که باید به سکوت وادار شوند. آزارگری علیه خانواده‌های روزنامه‌نگاران زندانی بدست مسئولان قضایی و امنیتی در این راستا ست.

فرنگیس مظلوم در تاریخ ۳۱ تیرماه در منزل خواهرش از سوی ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده و هنوز مشخص نیست که خانم مظلوم به چه دلیلی بازداشت شده است.

همچنین ببینید: مادر سهیل عربی از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد

مادر سهیل عربی بارها نسبت به وضعیت سلامت فرزندش در زندان ابراز نگرانی کرده بود. خانم مظلوم همچنین از جمله افرادی بود که از اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه حمایت کرده بود.

همچنین ببینید: نگرانی مادر سهیل عربی از وضعیت فرزندش: می دانم بلایی سر سهیل آورده‌اند

سهیل عربی، عکاس، وبلاگ نویس و فعال مدنی که آذرماه سال ۹۲ توسط سپاه پاسداران بازداشت و به اتهام «سب‌النبی و توهین به مقدسات» به اعدام محکوم شده بود در تیر ماه ۱۳۹۴ یکی از شعبات دیوان عالی کشور حکم اعدام او را نقض کرد.

او پس از اعاده دادرسی و نقض حکم، به ۷ سال و نیم حبس محکوم شد اما مجددا در مهرماه امسال به غیر از محکومیت قبلی اشبا حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده رئیس این شعبه، به سه سال حبس تعزیری- تبعید و اقامت اجباری در برازجان محکوم شد.

پیش از این سازمان گزارش‌گران بدون مرز با انتشار گزارشی اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی ایران در رده‌بندی جهانی آزادی رسانه‌ها ۲۰۱۹ از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ۱۷۰ قرار دارد.