گزارش: مطبوعات تأثير ايران را در ثبات خاورميانه زير ذره بين می گذارند

گزارش: مطبوعات تأثير ايران را در ثبات خاورميانه زير ذره بين می گذارند

لس آنجلس تايمز می نويسد حال که سفر جنجال برانگيز محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، به لبنان، بدون تحريک جدی به جنگ عليه اسراييل پايان گرفته است، اين پرسش به ميان می آيد که پس از سفر دو روزه رييس جمهوری اسلامی چه تغييری ايجاد شده است؟

هر دو هم پيمان ايران در لبنان -- يعنی حزب الله و دولت آن کشور -- تلاش دارند تا اين سفر را «ديداری عادی» از سوی رييس يک کشور همسايه در منطقه جلوه دهند اما استقبال گسترده حزب الله از آقای احمدی نژاد با چنين گفته هايی، منافات دارد.

لس آنجلس تايمز به نقل از مرکز مطالعات استراتژيک آمريکا در لبنان می نويسد استقبال حزب الله، هر گونه ترديدی را در مورد پشتيبانی بخش های وسيعی از لبنان از رييس جمهوری اسلامی، از ميان برداشت. اما اين موضوع وزنه قدرت را به سود حزب الله سنگين، نخواهد کرد.

يکی از مقامات لبنان گفته است محمود احمدی نژاد به دعوت رسمی همتای لبنانی خود به آن کشور سفر کرده است و در عين حال ديداری رسمی با مقامات حزب الله داشته است: اقدامی که تحت عنوان «دامن زدن به تنش های فرقه ای در منطقه و برهم زدن ثبات خاورميانه» مورد نکوهش نشريات عرب خاورميانه، قرار گرفته است.

اما واشنگتن تايمز در مقاله ای با عنوان «افشای دروغگوی بزرگ» می نويسد همچون ديگر ستمگران و مستبدان تاريخ، احمدی نژاد به دروغ هايی بسيار بزرگ متوسل می شود تا بلکه بتواند آنها را به عوام بقبولاند.

به نوشته اين روزنامه، محمود احمدی نژاد دروغ های بزرگ خود را با انکار هولوکاست در سال ۲۰۰۵ آغاز کرد و امسال با ادعای اين که حملات تروريستی يازدهم سپتامبر توطئه دولت آمريکا بوده است، دروغگويی را به اوج رسانده است. واشنگتن تايمز در ادامه اين پرسش را مطرح کرده است که آيا گفتن دروغهايی به اين بزرگی دليل ديگری دارد جز اين که رييس جمهوری اسلامی در تمام مدت می خواهد توجه مردم کشور خود و افکار عمومی جهان را از آنچه که بر مردم ايران می رود، منحرف کند.

در خبری ديگر نيويورک تايمز با اشاره به اظهارات اخير رهبر جمهوری اسلامی در مورد دانشگاه آزاد می نويسد دعوای قدرت ميان جناح احمدی نژاد با هاشمی رفسنجانی با مداخله آيت الله خامنه ای در بحث بر سر وقف اموال دانشگاه آزاد -- به مرحله تازه ای، وارد می شود. در ادامه مقاله آمده است که شکاف در بالاترين طبقه هرم قدرت در ايران، در پی انتخابات مخدوش سال گذشته آشکار شد، اما به نظر می رسد اکنون، اختلافات از مرز سياست فراتر رفته و آينده بزرگترين نهاد علمی-آموزشی ايران را در هاله ای از ابهام، فرو برده است.

در همين حال روز يکشنبه محمود احمدی نژاد در شهر اردبيل گزارشهای مبنی برآغاز دور تازه گفتگوهای قدرتهای جهانی با ايران درباره برنامه هسته ای جمهوری اسلامی را تأييد کرد. اين نخستين اظهارنظر آقای احمدی نژاد در مورد دور تازه گفتگوهای پنج بعلاوه يک در وين بود که قرار است در نيمه ماه نوامبر، کمتر از يکماه ديگر، آغاز شود.

کاترين اشتون مسؤل سياست خارجی اتحاديه اروپا هفته پيش در پی ديدار با هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، پيشنهاد گفتگوها را مطرح کرد و گفت او از جانب ۵ کشور عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد و آلمان چنين پيشنهادی را مطرح می کند. خانم اشتون پيشنهاد کرد گفتگوها به مدت سه روز در وين در ماه نوامبر، برگزار شود.

ايران به خاطر خودداری از اجرای خواست شورای امنيت سازمان ملل متحد داير بر توقف غنی سازی اورانيوم چهار بار مورد تحريم قرار گرفته است و علاوه بر اين، آمريکا و اتحاديه اروپا مجازاتهای بيشتری را عليه تهران، به اجرا گذاشته اند.