پرزیدنت ترامپ: درگیری با جمهوری اسلامی خیلی زود پایان خواهد یافت؛ نیروی نظامی رژیم ایران تقریبا کامل از بین رفته است

پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا (چهارشنبه ۸ مهر)

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه ۸ مهر اعلام کرد درگیری نظامی آمریکا با جمهوری اسلامی «خیلی زود» پایان خواهد یافت، و تاکید کرد ایالات متحده اکنون «تقریبا کنترل کامل» تنگه هرمز را در اختیار دارد.

پرزیدنت ترامپ در مراسم ماه میراث اسپانیایی در کاخ سفید گفت: «ما شش ماه است که در ایران هستیم و ۱۸ نفر کشته داده‌ایم. البته یک نفر هم زیاد است. اما آنها ۴۵۰۰ نفر از دست داده‌اند.» او افزود: «خیلی زود خواهید دید که اتفاقاتی رخ خواهد داد. ما با کشوری روبه‌رو هستیم که عملا نابود شده است.»

رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به وضعیت نظامی و اقتصادی جمهوری اسلامی گفت: «اقتصادشان خوب نیست. تورمشان بیش از ۳۰۰ درصد است. نیروی دریایی‌شان از بین رفته، نیروی هوایی‌شان از بین رفته، و تجهیزات ضدهوایی‌شان از بین رفته است.»

پرزیدنت ترامپ همچنین درباره تنگه هرمز گفت آمریکا بر این آبراه راهبردی «تقریبا کنترل کامل» دارد. او افزود: «می‌توانم بگویم کنترل کامل، اما هر از گاهی آنها یک مین در آنجا می‌گذارند و کمی اختلال ایجاد می‌کنند.»

او همچنین گفت طی سه روز گذشته «نسبت به هر زمان دیگری در تاریخ نفت بیشتری از تنگه هرمز عبور کرده است.» پرزیدنت ترامپ روز سه‌شنبه نیز همین را گفته بود.

رئیس جمهوری آمریکا سپس با اشاره دوباره به جمهوری اسلامی گفت: «شش ماه است که درگیر هستیم، نیروی نظامی آنها تقریبا کاملا از بین رفته است، و ما این درگیری را خیلی سریع، به یک شکل یا شکل دیگر، خواهیم برد.» او درباره منظور خود از «یک شکل یا شکل دیگر» توضیح بیشتری نداد.

این اظهارات در حالی مطرح شد که تلاش‌های دیپلماتیک برای دستیابی به توافق میان آمریکا و رژیم ایران ادامه دارد. جمهوری اسلامی روز چهارشنبه تایید کرد پاسخ آمریکا به تازه‌ترین پیشنهاد خود را از طریق میانجی‌های قطری دریافت کرده است. گزارش‌ها حاکی است اختلاف دو طرف اکنون بر سر ترتیب اقداماتی برای بازگشایی کامل تنگه هرمز و کاهش تنش‌هاست.

پرزیدنت ترامپ طی روزهای اخیر بارها گفته است جمهوری اسلامی خواهان توافق است، اما پیشنهاد رژیم ایران را نپذیرفته و احتمال ازسرگیری عملیات گسترده نظامی را نیز منتفی ندانسته است. او تاکید کرده یکی از شروط اصلی آمریکا همچنان جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای است.