قطع برق ۵ ساعته در برخی مناطق تهران؛ حکومت باز هم تقصیر را گردن مشترکان انداخت

تهران - آرشیو

برخی مناطق شهر تهران روز پنجشنبه ۲۱ تیر با ۵ ساعت قطعی برق مواجه بوده‌اند. این قطعی برق کم‌سابقه همزمان با تعطیلی ۱۳ استان کشور رخ داده و رسانه‌های داخلی و مقامات سعی می‌کنند آن را به گرمای هوا و افزایش مصرف نسبت بدهند.

ایلنا بدون اشاره به سوء مدیریت حکومت در تابستان که انتقاد شمار زیادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی را به دنبال داشته است، به نقل از هواشناسی نوشت که روز پنجشنبه گرم‌ترین روز تابستان ثبت شد و افزود که قطع برق در تهران برنامه‌ریزی شده نبود و به دلیل افزایش فشار به شبکه و آسیب به آنها انجام شد اما بنا بر این بود که در بخش خانگی خاموشی اعمال نشود.

پیش از این، وب‌سایت «خبر‌آنلاین» در گزارشی نوشته بود که قطعی برق در برخی از مناطق مرکزی تهران به ۴ ساعت رسیده است.

خبر‌آنلاین تاکید کرده بود که در سال‌های گذشته همزمان با شروع فصل گرم سال، حداکثر زمان قطع برق دو ساعت بود، این برای نخستین بار است که نزدیک به ۴ ساعت برق شهروندان قطع شده است.

قطعی برق ۵ ساعته در پایتخت ایران در شرایطی روی داده است که خبرگزاری ایسنا یک روز قبل خبر داده بود که ۱۳ استان ایران روز پنجشنبه به دلیل آنچه «ناترازی تولید و مصرف برق و همچنین افزایش دما و رکوردشکنی مصرف» نامید، تعطیل می‌شوند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

عطا حسینیان: علت کمبود برق در ایران، بی‌کفایتی مسئولان است نه نبود دانش و فناوری

بر اساس این گزارش، قرار بود که استان‌های سمنان، زنجان، خوزستان، قم، بوشهر، مرکزی، اصفهان، یزد، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، کرمان، خراسان‌جنوبی و لرستان در روز پنجشنبه به دلیل کمبود برق تعطیل شوند.

در روزهای اخیر، اعتراض‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی نسبت به قطع برق و سوء مدیریت حکومت، در شهرهای مختلف ایران انجام شده است.

قطع برق در شرایطی روی می‌دهد که همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، ۱۵ اردیبهشت به خبرگزاری ایسنا گفته بود: «با توجه به اقدامات و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و با همکاری مشترکان صنعت برق امسال خاموشی نخواهیم نداشت.»

با این همه، در اواخر خرداد سال جاری، معاون وزیر صنعت، معدن، تجارت در نامه‌ای به وزیر این وزارت‌خانه اعلام کرد که محدودیت برق صنایع در تابستان سال جاری تشدید و متعاقب آن فعالیت صنایعی همچون فولاد و سیمان با اخلال بسیاری همراه خواهد شد که در نهایت به کاهش تولید و افزایش قیمت منجر می‌شود.

بنابر گزارش رسانه‌ها، قطعی برق صنایع به یک معضل اساسی برای آنها تبدیل شده است و موجب اعتراض صاحبان صنایع نیز شده است.

کارشناسان نداشتن برنامه و رفتار خارج از چارچوب‌های اقتصادی در مباحث توسعه‌ای را عامل اصلی ناترازی در حوزه انرژی می‌داند و معتقدند با این شیوه حکمرانی نمی‌توان به بهبود شرایط امید داشت.

پیشتر روزنامه «دنیای اقتصاد» در چرایی به وجود آمدن شرایط فعلی نوشته بود: «ناهمخوانی درآمدها در برابر هزینه‌‌‌ها باعث شده تا از یک سو سرمایه‌گذاران تمایل چندانی به حضور در صنعت برق نداشته باشند و تمایل بیشتری به سرمایه‌گذاری در سایر صنایع داشته باشند و از طرفی، دولت هم که یارانه سنگینی به مشترکان خانگی و کشاورزی می‌‌‌پردازد، خود قادر به احداث نیروگاه و حتی پرداخت مطالبات نیروگاه‌‌‌داران، پیمانکاران و تولیدکنندگان تجهیزات صنعت برق نباشد.»

در همین حال، مصطفی رجبی مشهدی، مدیر عامل توانیر، روز پنجشنبه در گفتگویی تلویزیونی اعلام کرد که بر اساس محاسبات «چه در حوزه توسعه ظرفیت نیروگاهی، چه شبکه‌های برق، چه هوشمندسازی، سالانه به حداقل ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت برق نیازمند هستیم.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

احمد علوی: کمبود برق در ایران ناشی از کسری بودجه شدید و نبود سرمایه‌گذاری است