پاپ فرانسیس هم به حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان واکنش نشان داد؛ خویشتنداری برای کاهش تنش

به دنبال حوادث اخیر در حوزه خلیج فارس، رهبر کاتولیک‌های جهان روز یکشنبه ۲۶ خرداد خواستار خویشتن داری طرفین و استفاده از دیپلماسی برای کاهش تنش در خاورمیانه شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پاپ فرانسیس در حاشیه سفر به یکی از شهرهای مرکز ایتالیا به مناسبت زلزله سه سال پیش، گفت که نگران پیامدهای حمله به نفتکش ها است.

وی گفت، «من همه را به استفاده از ابزار دیپلماسی برای حل مشکل پیچیده درگیری‌ها در خاورمیانه دعوت می‌کنم.»

او اضافه کرد، من درخواست صمیمانه خود را از جامعه جهانی تکرار می‌کنم که هر تلاش ممکن را در جهت گفت‌وگو و صلح انجام دهد.»

صبح پنجشنبه ۲۳ خرداد، دو نفتکش که از امارات و عربستان به سمت شرق آسیا در حرکت بودند هدف حمله قرار گرفتند. چند ساعت بعد از این حمله، وزیر خارجه ایالات متحده در یک نشست خبری، جمهوری اسلامی ایران را مسئول حمله به نفتکش ها در دریای عمان دانست. آقای پمپئو گفت که ایران در تاریخ ۲۲ آوریل جهان را تهدید کرد که روند انتقال نفت در تنگه هرمز را مختل می‌کند و اکنون در جهت عملی کردن آن تهدید، تلاش می کند.

آمریکا مدارک نقش ایران در حمله به نفتکش ها را عصر پنجشنبه در اختیار شورای امنیت قرار داد.

روز جمعه ۲۴ خرداد نیز رئیس جمهوری آمریکا، ایران را مسئول حمله روز پنجشنبه به دو نفتکش در دریای عمان معرفی کرد و درباره احتمال بسته شدن تنگه راهبردی هرمز و تهدید ایران نیز گفت: «آنها [تنگه هرمز] را نخواهند بست. و اگر هم ببندند، برای مدت طولانی بسته نخواهد ماند.» پرزیدنت ترامپ در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان جلوی ایران را گرفت، گفت: «خواهیم دید.»

بعد از افزایش تنش بین ایران و آمریکا، اتحادیه اروپا نیز از ایران و آمریکا خواست خویشتن‌داری کنند.

پیش از این، آمریکا، ایران را مسئول خرابکاری در چهار نفتکش در فجیره امارات معرفی کرده بود که یک ماه پیش رخ داد.

تنش بین ایران و آمریکا بعد از خروج ایالات متحده از برجام افزایش یافت. با این حال مقام های نظامی ایالات متحده می گویند به دنبال جنگ با ایران نیستند و دیپلماسی را ترجیح می‌دهند.

پرزیدنت ترامپ میانه خرداد به تهران پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط را داد؛ اما علی خامنه ای در دیدار با نخست وزیر ژاپن این پیشنهاد را رد کرد.