پمپئو: اگر جمهوری اسلامی در رفتار خود تغییری بنیادین ندهد، شاهد فروپاشی اقتصادش خواهد بود

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در پیامی با اشاره به اعزام نیرو به عربستان سعودی، آن را از موارد بازدارندگی در مورد ایران خواند و همچنین هشدار داد که جمهوری اسلامی باید رفتارش را تغییر دهد، زیرا در غیر این صورت نظاره‌گر فروپاشی اقتصادش خواهد بود.

وزیر خارجه آمریکا شامگاه جمعه ۱۹ مهر ماه در پیامی در توئیتر گفت که اعزام نیرو و منابع نظامی از سوی ایالات متحده به عربستان سعودی، برای افزایش توان دفاعی و کمک به احیای بازدارندگی در مقابل تخاصم جمهوری اسلامی ایران است.

مایک پمپئو در ادامه این توئیت افزوده است: «رژیم ایران [یا] باید رفتار خود را به طور بنیادین تغییر دهد و مانند کشوری عادی رفتار کند، [و] یا این که نظاره‌گر فروپاشی اقتصادش باشد.»

این اظهارنظر وزیر خارجه آمریکا، تنها ساعتی بعد از نشست خبری وزیر دفاع ایالات متحده است که از اعزام نیرو و امکانات به عربستان خبر داده بود.

وزیر دفاع ایالات متحده روز جمعه ۱۹ مهر در یک نشست خبری گفت در پاسخ به تهدیدات ادامه‌دار در خاورمیانه، دستور داده است دو اسکادران جنگی اضافه و نیروی پشتیبانی به منطقه اعزام شود.

دولت آمریکا رژیم ایران را در صدر حامیان دولتی تروریسم در جهان می‌داند و می‌گوید با ادامه رفتارهای بی‌ثبات کننده و حمایت از گروه‌های نیابتی تروریستی خود، امنیت منطقه و جهان را به خطر می‌اندازد.

پرزیدنت ترامپ پس از خارج کردن آمریکا از توافق اتمی موسوم به برجام، تحریم‌های آمریکا علیه ایران را بازگرداند. همچنین دولت پرزیدنت ترامپ در راستای سیاست فشار حداکثری، تحریم‌های بیشتری علیه ایران اعمال کرده است.

همچنین ببینید: وزیر خارجه آمریکا در مورد جدی بودن ایران در مبارزه با تامین مالی تروریسم ابراز تردید کرد

در حال حاضر صنایع نفت ایران به طور کامل از سوی آمریکا تحریم شده است. همچنین بخش‌هایی از صنایع پتروشیمی ایران و همچنین خرید و فروش برخی فلزات تحریم شده است.

ایالات متحده آمریکا همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده و متعاقب آن بخش‌های دولتی ایران که با سپاه در تماس هستند را به تدریج به فهرست تحریم‌ها اضافه کرده است.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.