نیروی فضایی تازه‌تأسیس آمریکا شماری از نیروهای خود را در شبه جزیره عربستان مستقر کرد

در مراسم تحلیف که اوایل این ماه در العدید برگزار شد، بیست نیروی هوایی وارد مقر نیروی فضایی در این پایگاه شدند

در مراسم تحلیف که اوایل این ماه در العدید برگزار شد، بیست نیروی هوایی وارد مقر نیروی فضایی در این پایگاه شدند

نیروی فضایی تازه تأسیس آمریکا بخشی از نیروهای خود را در شبه جزیره عربستان مستقر کرد.

نیروی فضایی آمریکا در نخستین استقرار واحد برون‌مرزی خود یک اسکادران بیست نفره را به پایگاه هوایی العدید قطراعزام کرد. این نیرو، که به فرمان پرزیدنت ترامپ تأسیس شده است، شاخه ششم ارتش ایالات متحده آمریکا و نخستین بازوی جدید نیروهای مسلح آمریکا از زمان ایجاد نیروی هوایی در سال ۱۹۴۷ است.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، هدف از اعزام این نیروها به شبه جزیره عربستان، مقابله آمریکا با تهدیدهای جدید - از جمله برنامه موشکی ایران و تلاش برای ایجاد اختلال در ماهواره‌ها از طریق هک و یا ارسال پارازیت - عنوان شده است.

سرهنگ تاد بنسون، رئیس نیروهای نیروی فضایی در العدید، به اسوشیتدپرس گفت: «ما کشورهایی را که در گسترش درگیری‌های فضایی بسیار تهاجمی عمل می‌کنند زیر نظر داریم. ما باید توانایی رقابت و محافظت از منافع ملی خود را داشته باشیم.»

در یک مراسم تحلیف که اوایل این ماه در العدید برگزار شد، بیست تن از پرسنل نیروی هوایی ایالات متحده، در حالی که با پرچم آمریکا و ماهواره‌های عظیم احاطه شده بودند، وارد مقر نیروی فضایی در این پایگاه شدند.

به زودی چندین نفر دیگر نیز به واحد «اپراتورهای اصلی فضایی» خواهند پیوست. کار این واحد هدایت ماهواره‌ها، ردیابی رزمایش‌های دشمن، و تلاش برای پیشگیری از درگیری در فضا است.

پیش‌بینی شده است که پرسنل این یگان تازه تأسیس به ۱۶ هزار نیرو برسد و برای سال ۲۰۲۱، بودجه‌ای معادل ۱۵.۴ میلیارد دلار به آن اختصاص داده خواهد شد.

هر چند اکنون توجهات بیشتر به سوی جنگ در فضا معطوف شده است، بیابان عربی از جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ صحنه واقعه‌ای بوده که کارشناسان نظامی از آن به عنوان «نخستین جنگ فضایی» یاد می‌کنند. در آن زمان ارتش آمریکا برای کمک به بیرون راندن نیروهای صدام حسین از کویت با اتکا به سیستم موقعیت‌یاب جهانی «جی‌پی‌اس»، به سربازان اطلاع می‌داد در کدام نقطه کویر قرار دارند.

امروز با شدت گرفتن این رقابت‌ها، کارشناسان نظامی نیاز به داشتن یک ارتش فضایی را برای دفاع از منافع آمریکا ضروری می‌دانند. مقامات آمریکایی نسبت به تهدید کشورهایی مانند چین و روسیه که برنامه‌های پیشرفته فضایی دارند، هشدارداده‌اند. ماه گذشته مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، هشدار داد که روسیه و چین در حال تولید سلاح‌هایی هستند که قادر است ماهواره‌های آمریکایی را از کار بیاندازد و در نهایت با پراکندن قطعات خطرناک در فضا، ماهواره‌های مخابراتی و هواشناسی و همچنین پهپادها، جنگنده‌ها، و ناوهای هواپیمابر آمریکایی را فلج کند.

استقرار پرسنل نیروی فضایی در العدید در پی افزایش تنش‌ها میان ایالات متحده و ایران صورت می‌گیرد. تلاش نیروی هوافضای سپاه پاسداران برای ارسال ماهواره به فضا نیز به نگرانی‌ها در این مورد دامن زده است.

در پی این اقدام، دفتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، در بیانیه‌ای با اشاره به «تروریستی» بودن سپاه و نقش اصلی آن در برنامه فضایی ایران، اعلام کرد، این موضوع ثابت می‌کند که ادعای رژیم ایران درباره مسالمت آمیز بودن برنامه فضایی‌اش پوشالی است.

دولت پرزیدنت ترامپ، سازمان فضایی ایران را به دلیل استفاده از برنامه فضایی به عنوان پوششی برای «برنامه توسعه موشک‌های بالستیک» تحریم کرده است.

اداره هوانوردی آمریکا همچنین هشدار داده است که هواپیماهای تجاری که بر فراز خلیج فارس سفر می کنند با خطر اخلال سیگنال و ارتباطات از سوی رژیم ایران روبرو هستند.

دولت پرزیدنت ترامپ بارها نسبت به تهدید رژیم ایران علیه ثبات و صلح جهانی و نیز مداخله‌های جمهوری اسلامی در مناقشه‌های مختلف، از جمله در یمن، سوریه، لبنان، و عراق، هشدار داده و اعلام کرده است که هرگز اجازه دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهد. دولت ایالات متحده همچنین با تاکید بر ضرورت ادامه تحریم تسلیحاتی رژیم حاکم بر ایران، از شامگاه شنبه ۲۹ شهریور تمامی تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران را، که پس از اجرای توافق هسته‌ای سال ۱۳۹۴ بین جمهوری اسلامی و قدرت‌های جهانی برچیده شده بودند، رسما دوباره علیه رژیم جمهوری اسلامی اعمال کرد.