تحریم‌های آمریکا علیه سوریه، «حزب الله» را بیش از پیش در لبنان منزوی می‌کند

یکی از تجمعات اخیر مردم لبنان که به حزب‌الله و دخالت ایران معترض هستند.

بخش انگلیسی صدای آمریکا ـ تحریم های تازه ایالات متحده علیه دولت سوریه به نظر می رسد موقعیت حزب الله را در لبنان تضعیف می کند. کارشناسان می گویند این تدابیر حزب الله را از متحدان سیاسی اش در لبنان دور می کند و امکان استفاده آن گروه از نهادهای دولتی لبنان برای کمک به رژیم سوریه را کاهش می دهد.

این تحریم ها ۱۷ ژوئن ارائه شد و با عنوان «قانون حفاظت از غیر نظامیان سوری» یا «قانون قیصر» شناخته می شود.

حنین غدار، کارشناس ارشد در انستیتو واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، می گوید هر چند این تحریم ها ممکن است برای حزب الله ویرانگر نباشد، اما می تواند دیگر احزاب در ائتلاف حاکم در لبنان را از خواست گروه های مورد حمایت ایران برای بهبود روابط با دولت بشار اسد باز دارد.

غدار به صدای آمریکا گفت: «حزب الله مدتی است از دولت لبنان می خواهد روابطش با رژیم اسد را عادی کند.» اما به گفته او هیچ یک از متحدان حزب الله نمی خواهند قانون قیصر را به چالش بکشند، به خصوص در حالی که جامعه جهانی در حال مذاکره برای نجات لبنان از بحران ویرانگر اقتصادی است.

آمریکا از سال ۱۹۹۷ حزب الله را یک سازمان تروریستی اعلام کرده است و این گروه تحت تحریم های مصوب سال ۲۰۱۴ کنگره ایالات متحده قرار دارد.

لقمان سلیم، تحلیلگر ساکن بیروت، به صدای آمریکا گفت که حزب الله سال ها با ایجاد شبکه ای از متحدان در بخش های مختلف جامعه لبنان برای تحکیم نفوذش در دولت و ارتش لبنان تلاش کرد و در سال ۲۰۱۶ با حمایت از میشل عون او را در رسیدن به ریاست جمهوری کمک کرد: «وقتی متحد اصلی حزب الله نبیه بری، رئیس مجلس لبنان، مدافع بخش بانکی است، وقتی صداهایی از درون جنبش میهنی آزاد، حزب رئیس جمهور میشل عون، پرسش درباره دنباله روی کورکورانه از حزب الله را شروع کرده اند، و وقتی پطرس راعی، رهبر مسیحیان مارونی، از سازمان ملل متحد می خواهد به لبنان کمک کند بی طرفی اش را به اجرا بگذارد، دیگر نمی توان گفت حزب الله در روزهای اوج خود است.»

ناظران امور معتقدند در شرایطی که ایران، حامی اصلی حزب الله، خود زیر تحریم های شدید است این گروه شیعه با وجود تهدیدها بعید است آماده افزایش تنش با آمریکا باشد.

ژنرال فرانک مکنزی، فرمانده نیروهای آمریکا در خاورمیانه، اوایل این ماه ضمن دیدار از بیروت بر ضرورت ادامه همکاری آمریکا با ارتش لبنان به منظور حفظ ثبات و استقلال آن کشور تاکید گذاشت.

آمریکا از آغاز بحران پناهجویان سوری، با پرداخت ۱.۸ میلیارد دلار کمک های بشردوستانه، بزرگترین اهدا کننده به لبنان بوده است. دولت آمریکا فقط سال گذشته ۷۵۰ میلیون دلار به لبنان کمک کرد.

مقام های لبنانی به دفعات از هر گونه بهبود روابط با آمریکا استقبال کرده اند.