در پی انفجار ویرانگر روز سه شنبه در بیروت، کشورهای مختلف جهان به لبنان پیشنهاد کمک دادهاند و شماری از آنها کمکهای خود را راهی آن کشور کرده اند. بر اثر این انفجار تاکنون دست کم ۱۰۰ نفر کشته شده و حدود ۴۰۰۰ نفر نیز مجروح شدهاند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در بیانیهای که غروب سه شنبه ۱۴ مرداد به وقت واشنگتن منتشر کرد، گفت که ایالات متحده پیشنهاد کمک به مردم لبنان را داده است.
وزارت خارجه اسرائیل نیز در بیانیهای اعلام کرد: «با دستور گبی اشکنازی وزیر خارجه و بنی گانتس وزیر دفاع اسرائیل، این کشور از طریق کانالهای جهانی و امنیتی پیشنهاد کمک انساندوستانه به دولت لبنان داده است.»
وزیر خارجه اسرائيل درباره انفجار بیروت گفته است که کشورش بین حزب الله و مردم لبنان تفاوت قائل می شود و به همین خاطر دولت اسرائيل و وزارت دفاع این کشور به مردم لبنان پیشنهاد کمک های انسانی مورد نیاز را از طریق کانال های بین المللی چه در اسرائیل و چه در لبنان داده اند. آقای اشکنازی گفت پیشنهاد کمک به لبنان «تعهد به عنوان همسایه» است.
به گزارش رویترز، در روز چهارشنبه شماری از کشورهای غربی - از جمله بریتانیا، فرانسه، و هلند - و اعضای شورای همکاری خلیج فارس پیشنهاد ارسال کمک به لبنان را مطرح کردهاند.
همچنین رویترز از اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به لبنان خبر داد. ایران حامی حزبالله در لبنان است که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی آن را یک گروه تروریستی میدانند. ماه پیش گروهی از مردم علیه حزب الله و حمایت جمهوری اسلامی ایران از این گروه در بیروت راهپیمایی کرده بودند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه گزارش داد که امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، اعلام کرده است که در پی انفجار بزرگ در بیروت، به لبنان سفر می کند. انتظار می رود کمک های فرانسه نیز عصر چهارشنبه وارد بیروت شود.
کشورهای حوزه خلیج فارس نیز که اخیرا در اعتراض به مداخله ایران در لبنان، از ارائه کمکهای مالی به لبنان خودداری کرده بودند، هواپیماهای حامل کمکهای پزشکی به لبنان فرستادهاند.
خبرگزاری فرانسه می گوید قطر روز چهارشنبه کار ارسال چند بیمارستان صحرایی و دیگر کمکهای پزشکی را آغاز کرد.
هلند گفته است که دهها پزشک، پرستار، و تیم تخصصی جستجو و نجات را به لبنان میفرستد.
نیروهای امداد همچنان زیر آوار ساختمان ها در جستجوی افراد هستند.