رئیس امور کمکهای انسانی سازمان ملل متحد هشدار داده است که اگر واشنگتن از تصمیم جدید خود مبنی بر قرار دادن شورشیان حوثی یمن در فهرست گروه های تروریستی عقب نکشد، کمکرسانیها به یمن به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و کشور یمن را که هم اکنون به شدت نیازمند این کمکها است، درگیر یک قحطی در مقیاس گسترده خواهد کرد.
این در حالی است که پیشتر، مایک پمپئو با اشاره به نگرانیها گفته بود که ایالات متحده بزرگترین کمککننده به مردم یمن است.
بخش انگلیسی صدای آمریکا بنا بر متن از پیش اعلام شده اظهارات مارک لوکاک، رئیس امور کمکهای انسانی سازمان ملل متحد، گزارش کرده است که او قرار است روز پنجشنبه در یک نشست شورای امنیت بگوید که هم اکنون فوریترین اولویت در یمن پیشگیری از وقوع یک «قحطی بسیار گسترده» است.
اطلاعات سازمان ملل متحد پیش بینی میکند که در سال جاری میلادی ۱۶ میلیون نفر در کشور جنگزده یمن گرسنه خواهند بود، ۵۰ هزار نفر دیگر در شرایطی مشابه با قحطی به سر میبرند، و پنج میلیون نفر دیگر درست پشت این خط قرار دارند.
شورشیان حوثی بخشهای عمدهای از یمن - از جمله صنعا، پایتخت آن کشور - را در دست دارند و با ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی و نیروهای دولتی یمن درگیر هستند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، یکشنبه شب گذشته اعلام کرد که قصد دارد شورشیان حوثی مورد حمایت ایران را به عنوان یک «سازمان تروریستی خارجی» تعیین کند تا به این ترتیب آن گروه به دلیل اقداماتی مانند «حملات فرامرزی و تهدید مردم غیرنظامی، زیرساختها، و کشتیرانی تجاری» پاسخگو شود.
در بیانیه وزیر خارجه آمریکا آمده است: «ایالات متحده نگرانیها از این بابت که این تعیینها [تعیین حوثیها به عنوان یک سازمان تروریستی جهانی] بر وضعیت انسانی مردم یمن تاثیر خواهد گذاشت را درک میکند. ما در حال برنامهریزی برای اتخاذ تدابیری هستیم تا اثرات آن بر برخی فعالیتهای بشردوستانه و واردات به یمن را کاهش دهیم.»
این بیانیه همچنین از آمادگی آمریکا برای همکاری با مقامات سازمان ملل، و نهادهای غیردولتی و بین المللی و کمک کنندگان بین المللی برای رسیدگی به این نگرانیها خبر داد.
بیانیه وزارت خارجه همچنین میگوید آمریکا در سال ۲۰۲۰ با ارائه ۶۳۰ میلیون دلار کمک در سال مالی ۲۰۲۰، بزرگترین کمککننده به یمن بود.