وزرای خارجه هفت کشور صنعتی جهان در بیانیه مشترکی خواستار پاسخگویی روسیه درباره حمله با ماده شیمیایی به رهبر مخالفان در روسیه شدند.
وزارت خارجه ایالات متحده متن بیانیه مشترک وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان موسوم به جی هفت را منتشر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: ما، وزرای خارجه عضو جی هفت شامل آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و بریتانیا به همراه نماینده عالی اتحادیه اروپا قویا اقدام برای مسمومیت الکسی ناوالنی را محکوم میکنیم.
در این بیانیه آمده که آلمان به عنوان یکی از اعضای جیهفت، سایر اعضا را در جریان کشفیات پزشکی حمله با مواد شیمیایی به رهبر مخالفان در روسیه قرار داده است. وزرای خارجه جیهفت از روسیه خواستند سریعا در مورد حمله با ماده شیمیایی به آلکسی ناوالنی شفافیت به خرج داده و مقصران و افراد مسئول را به پیشگاه عدالت معرفی کند.
وزیران خارجه آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و بریتانیا در این بیانیه گفتند هرگونه استفاده از مواد شیمیایی طبق استانداردهای جهانی ممنوع است و یادآور تعهد روسیه به کنوانسیون منع استفاده از سلاحهای شیمیایی شدند.
همچنین ببینید: آمریکا خواستار «همکاری کامل» روسیه با تحقیقات جامعه بینالمللی در مورد مسمومیت الکسی ناوالنی شدالکسی ناوالنی ۴۴ ساله، روز ۳۰ مرداد در روسیه مسموم و بستری شد و به اصرار دولت آلمان به این کشور منتقل شد. رهبر مخالفان روسیه به تازگی در بیمارستان برلین از وضعیت اغمای مصنوعی خارج شد.
روز سهشنبه، میشل باچله رئیس امور حقوق بشری سازمان ملل متحد نیز از روسیه خواست تا درباره «اسناد غیرقابل تردید» آلمان که می گوید، الکساندر ناوالنی، رهبر مخالفان روسیه، با یک سم اعصاب محصول دوران اتحاد جماهیر شوروی مسموم شده است، تحقیقات کامل و مستقل انجام دهد و یا با چنین تحقیقاتی همکاری کند.
پیشتر استیون بیگن، معاون وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه ۱۴ شهریور با سفیر روسیه در واشنگتن دیدار و درباره یافتههای آلمان از جزئیات مسمومیت الکسی ناوالنی، رهبر اپوزویسیون روسیه، با استفاده از سم اعصاب نوویچوک ابراز نگرانی عمیق کرد.
مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در بیانیهای گفت، آقای بیگن در این دیدار تاکید کرد استفاده روسیه از سلاحهای شیمیایی نقض آشکار تعهدات این کشور تحت کنوانسیون منع استفاده از تسلیحات شیمیایی خواهد بود.
معاون وزیر خارجه آمریکا همچنین از روسیه خواست با تحقیقات جامعه بینالمللی در این پرونده «همکاری کامل» کند.