ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، که قصد داشت برای تماشای مسابقه حساس میان تیمهای ملی فوتبال آلمان و مجارستان به شهر مونیخ برود، در آخرین لحظات سفرش را لغو کرد.
این دیدار در چهارچوب مسابقات جام ملتهای اروپا موسوم به «یورو ۲۰۲۰» برگزار میشد و آخرین بازی مرحله گروهی بود که نقش مهمی در صعود آلمان و مجارستان به مرحله حذفی داشت.
ساعاتی پیش از برگزاری مسابقه، آلمان و سیزده عضو اتحادیه اروپا، تصویب یک قانون جدید در مجارستان را که مانع انتشار مطالب مرتبط با دگرباشان جنسی در این کشور میشود، محکوم کردند.
آلمانیها قصد داشتند در جریان بازی مجارستان، با استفاده از چراغهای رنگی، ورزشگاه «آلیانس آرنا» مونیخ را به صورت رنگینکمانی - که نماد دگرباشان جنسی است نورپردازی کنند. ولی اتحادیه فوتبال اروپا با این تصمیم مخالفت کرد.
یوفا میگوید که با توجه شرایط سیاسی موجود در مجارستان مجبور به رد این درخواست شده است.
این اقدام یوفا با انتقادهای زیادی همراه بود و بسیاری از فعالان حقوق بشر و دگرباشان جنسی در اعتراض به تصویب این قانون در مجارستان، بیرون از ورزشگاه مونیخ تجمع کردند.
به گفته برخی از منابع خبری، ویکتور اوربان برای پرهیز از جنجال و حواشی احتمالی، سفرش به مونیخ را لغو کرد و برای تماشای بازی تیمهای آلمان و مجارستان به ورزشگاه نرفت.
به گفته این منابع او برای شرکت در جلسه سران اتحادیه اروپا که پنجشنبه آغاز شد، به بروکسل رفت.
یوفا در ابتدا با اشاره به این که از نظر «سیاسی و مذهبی» سازمانی بیطرف است، گفت که با نورپردازی رنگینکمانی ورزشگاه مخالفت کرده است.
اما پس از انتقادات گسترده و با توجه به این که نماد رنگینکمانی یک نماد سیاسی نیست، یوفا موضع خود را تغییر داد و با افزودن نماد رنگینکمانی به لوگوی خود گفت که این درخواست آلمانیها سیاسی بوده است.
فعالان حقوق دگرباشان با حضور در اطراف ورزشگاه، پرچمهای کوچک رنگینکمانی را در اختیار تماشاگرانی قرار دادند که وارد ورزشگاه میشدند.
برخی از ورزشگاههای دیگر آلمان نیز در اعتراض به تصویب این قانون در مجارستان، با استفاده از چراغهای رنگی استادیوم را رنگینکمانی نورپرداری کردند.
مانوئل نویر، کاپیتان تیم ملی آلمان، نیز در این بازی از یک بازوبند کاپیتانی رنگینکمانی استفاده کرد.
این مسابقه هیجانانگیز با نتیجه مساوی دو بر دو به پایان رسید که باعث صعود آلمان به مرحله بعدی و حذف مجارستان شد.