پرتاب موفقیت‌آمیز فضاپیمای شرکت «اسپیس اکس»؛ فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسیدند

پرتاب موفقیت‌آمیز فضاپیمای شرکت «اسپیس اکس»

بخش انگلیسی صدای آمریکا و فاکس نیوز - فضاپیمای «کرو درگن» شرکت خصوصی «اسپیس اکس» که شامگاه یکشنبه پانزدهم نوامبر با ۴ سرنشین از مرکز فضایی کندی در ایالت فلوریدا به فضا پرتاب شده بود، با موفقیت به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید.

مأموریت «کرو ۱» ابتدا قرار بود شنبه چهاردهم نوامبر انجام شود؛ ولی به دلیل شرایط نامساعد آب و هوایی، اسپیس اکس ‌و ناسا پرتاب موشک «فالکون ۹» را به یکشنبه موکول کردند.

این فضاپیما که خدمه آن را «تاب‌آوری» (به انگلیسی: Resilience) نام نهاده‌اند، دوشنبه شانزدهم نوامبر حدود یازده شب به وقت شرق آمریکا به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید.

به این ترتیب فضانوردان آمریکایی مایکل هاپکینز، ویکتور گلُوِر، شَنِن واکر، و فضانورد ژاپنی سوئیچی ناگوچی سرنشیان فضاپیما، برای یک مأموریت شش ماهه به ساکنان این مرکز فضایی یعنی فضانورد آمریکایی کیت روبنز، و فضانوردان سازمان فضایی فدرال روسیه سرگئی رجیکوف و سرگئی کودسورچکوف پیوستند.

عملیات «کرو‌ ۱» گام بزرگی در همکاری سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا یا «ناسا» با شرکت‌های خصوصی محسوب می‌شود و نقش مهمی در پروژه‌های اکتشافی آینده این سازمان خواهد داشت.

پرزیدنت دونالد ترامپ با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر، ضمن ابراز شادی از موفقیت این پرتاب گفت که ناسا تا پیش از آغاز به کار دولت او در وضعیت تعطیلی و فاجعه به سر می‌برد؛ ولی حالا دوباره و با فاصله زیاد با دیگران، «داغ‌ترین» وپیشرفته‌ترین مرکز فضایی جهان است.

جو باید، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، نیز در صفحه توئیتر خود به اسپیس اکس و ناسا تبریک گفت و این عملیات را گواهی بر «قدرت دانش» و «دستاوردی که می‌توانیم با بهره‌گیری از نوآوری، خلافیت، و اراده‌مان کسب کنیم» خواند.

مایک پنس، معاون ریاست جمهوری آمریکا، از جمله شخصیت‌های برجسته‌ای بود که همراه با همسرش، بانوی دوم آمریکا، برای تماشای این رویداد تاریخی به ایالت فلوریدا سفر کرد.

او هنگامی که با جیم برایدنستاین، رئیس ناسا برای تبریک به دست‌اندرکاران عملیات وارد مرکز کنترل اسپیس اکس شد، به حاضرین گفت که تا یک دقیقه پس از پرتاب موشک، قادر به تنفس نبود (نفسش در سینه حبس بود).

ایلان ماسک بنیانگذار اسپیس اکس به دلیل احتمال ابتلا به ویروس کرونا در محل پرتاب حضور نداشت و عملیات را مانند دیگران از شبکه‌های اجتماعی دنبال کرد.

عملیات «کرو ۱» به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا تحت تدابیر شدید امنیتی ‌و با رعایت کامل نکات بهداشتی انجام‌ شد.

مایکل هاپکینز که فرماندهی عملیات را بر در فضاپیمای «کرو درگن» بر عهده دارد، پیش از پرتاب موشک گفت: «شما با همکاری خود در این دوران دشوار، الهام‌بخش ملت، و جهانیان هستید و یکی از دلایل اصلی انتخاب نام تاب‌آوری برای فضاپیما همین موضوع است.»

خدمه «کرو درگن» در جریان عملیات «اکسپدیشن ۶۵» در ایستگاه فضایی بین‌المللی، به پژوهش‌های علمی، تجربی، و نوسازی بخش‌های کهنه و قدیمی این مرکز فضایی می‌پردازند.

خدمه فضاپیمای «کرو درگن»

سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا یا «ناسا» و‌ شرکت خصوصی اسپیس اکس، فضاپیمای بعدی خود یعنی «کرو درگن ۲» را در بهار سال ۲۰۲۱ به ایستگاه فضایی بین‌المللی اعزام خواهند کرد.

ناسا پس از بازنشستگی ناوگان شاتل‌های فضایی خود در سال ۲۰۱۱ از فضاپیماهای سازمان فضایی فدرال روسیه استفاده می‌کرد که از مرکز فضایی «بایکونور» در قزاقستان پرتاب می‌شد. روسیه برای اعزام هر فضانورد آمریکایی، از ناسا ۷۵ میلیون دلار دریافت می‌کرد، ‌و به گفته آسوشیتدپرس این رقم به ۹۰ میلیون دلار افزایش یافته است.

این در حالی است که نشریه علمی-فضایی «ایر اند اسپیس» (هوافضا) هزینه پرتاب موشک فالکون ۹ شرکت اسپیس اکس را تنها حدود ۵۷ میلیون دلار برآورد کرده است.