نخستین واکسن کرونا صبح روز دوشنبه، چهاردهم ماه دسامبر در آمریکا تزریق شد. یک پرستار بخش مراقبتهای ویژه از مرکز درمانی یهودیان «نورتول لانگ آیلند» در نیویورک ساعت ۹:۲۳ صبح دوشنبه در رویدادی که به صورت مجازی پخش زنده میشد و اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک نیز در آن حضور داشت واکسن را دریافت کرد.
این واکسن ساخت شرکت آمریکایی «فایزر» و شرکت آلمانی «بایو ان تک» است و نخستین دُزهای آن به اعضای کادر درمانی و کارکنان خانههای سالمندان تزریق میشود.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در توییتی تزریق نخستین واکسن را به آمریکا و جهان تبریک گفت.
ژنرال گوستاو پرنا، مدیر برنامه توسعه واکسن دولت پرزیدنت ترامپ روز شنبه در یک کنفرانس خبری گفت شرکتهای حمل و نقل تحویل حدود ۳ میلیون دز واکسن فایزر را به حدود ۱۵۰ مرکز توزیع آغاز کردهاند و تا روز چهارشنبه، ۴۵۹ مرکز دیگر نیز واکسن را دریافت خواهند کرد.
بر اساس آمار دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، تا روز دوشنبه ۱۶.۲ میلیون نفر در آمریکا به کرونا مبتلا شدهاند و تاکنون ۲۹۹ هزار نفر جان باختهاند.
تزریق نخستین واکسن كمتر از یك هفته پس از آن صورت میگیرد که سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریكا واكسن را برای استفاده اضطراری برای آمریكاییهایی بالای ۱۶ سال تأیید کرد و ۲.۹ میلیون دز از آن به حدود ۶۳۶ مرکز در سراسر کشور ارسال شد.
شرکت فایزر گفت بلافاصله پس از توزیع محموله اول ، محموله دوم ۲.۹ میلیون واحدی را ارسال خواهد کرد. دولت آمریكا تصمیم دارد ۵۰۰ هزار واحد از این واکسن را نگه دارد تا در صورت ایجاد مشکل در حمل و نقل و توزیع مورد استفاده قرار گیرد.
این واکسن که برای واکسیناسیون کامل به دو دز نیاز دارد، هفته گذشته در بریتانیا توزیع شد.
واکسن شرکت فایزر، نخستین واکسنی است که از فنآوری ژنتیکی mRNA بهره میبرد. فایزر میگوید آزمایشهای بالینی نشان داده است که این واکسن ۹۵ درصد در پیشگیری از علائم کووید-۱۹ مؤثر بوده است.
شرکت مدرنا که واکسن بالقوه دیگری را با فنآوری مشابه واکسن فایزر در دست تهیه دارد، گفته است واکسنش ۹۴ درصد در پیشگیری از ویروس کرونا مؤثر بوده است و افرادی که در آزمایشها این واکسن را دریافت کردهاند، سه ماه پس از تزریق، به میزان بالایی آنتی بادی یا پادتن ضد کرونا در بدن خود داشتند.
همچنین ببینید: مقایسه سه واکسن خبرساز شرکتهای مدرنا، فایزر، و آسترازنکا؛ کدامیک بهتر است؟