تعلیق واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا در برخی کشورها؛ آلمان و کانادا ادامه می‌دهند

دانمارک نخستین کشوری بود که توزیع واکسن آسترازنکا را متوقف کرد

کمیته مشورتی سازمان بهداشت جهانی پس از توقف استفاده چند کشور از واکسن آکسفورد-آسترازنکا بررسی بر روی این واکسن را آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این تصمیم در پی آن گرفته شد که مقامات بهداشتی چندین کشور از جمله دانمارک، نروژ، و ایسلند استفاده از واکسن آسترازنکا را پس از انتشار گزارش‌هایی در مورد تشکیل لخته خون در برخی از افراد واکسینه شده به حال تعلیق درآوردند.

کشورهایی که تزریق واکسن آسترازنکا را متوقف کردند

دانمارک اولین کشوری بود که پس از گزارش لخته خود در برخی از افراد واکسینه شده و فوت یک نفر تزریق واکسن آسترازنکا را متوقف کرد. مقامات بهداشتی این کشور می‌گویند تصمیمشان یک اقدام «پیشگیرانه» بوده است.

نروژ و ایسلند و بلغارستان نیز تزریق این واکسن را متوقف کردند. تایلند هم تا زمان بررسی واکسن، مصرف آن را به تأخیر انداخته است.

در اتریش، مرگ یک فرد چهل و نه ساله در اثر ایجاد لخته خون ده روز پس از زدن واکسن و نیز بستری شدن یک زن سی و پنج ساله، منجر به توقف استفاده از یکی از محموله‌های واکسن شد. در نهایت کارشناسان گفتند هیچ یک از این موارد به واکسن مربوط نبوده و صدراعظم اتریش نیز گفت حاضر است این واکسن را برند و به مردم نشان دهد که به آن اطمینان دارد.

کشورهایی که معتقدند آسترازنکا ایمن است

در کانادا، مقامات می‌گویند این واکسن ایمن است. وزارت بهداشت کانادا در بیانیه‌ای گفت ازگزارش‌های مربوط به عوارض جانبی واکسن آسترازنکا آگاه است اما به کانادایی‌ها اطمینان خاطر می‌دهد که «مزایای واکسن به مراتب بیشتر از خطرات آن است.»

وزیر بهداشت آلمان نیز گفت عوارض جانبی احتمالی واکسن‌ها را «بسیار بسیار جدی» می‌گیرند؛ اما به گفته آژانس دارویی اروپا و نهاد نظارت بر واکسن آلمان هیچ مدرکی در مورد ارتباط افزایش ایجاد لخته خون و واکسن آسترازنکا پیدا نکرده‌اند.

کشورهای فرانسه، لهستان، و نیجریه نیز گفته‌اند در دوران بررسی واکسن توسط ناظران ، به تزریق آن ادامه خواهند داد.

همچنین ببینید: مقایسه سه واکسن خبرساز شرکت‌های مدرنا، فایزر، و آسترازنکا؛ کدام‌یک بهتر است؟