شرکت «آسترازنکا» آزمایش‌ بر روی واکسن بالقوه کرونا را پس از مشاهده یک عارضه مشکوک متوقف کرد

واکسن شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد، یکی از ده‌ها واکسنی است که برای ویروس کرونا طراحی شده است چشم‌انداز امیدوارکننده‌‌ای دارد

شرکت دارویی بریتانیایی-سوئدی «آسترازنکا» آزمایش‌ بر روی واکسن بالقوه ویروس کرونا در آمریکا را متوقف کرد تا اطلاعات مربوط به ایمنی این واکسن مورد بررسی قرار گیرد.

مراحل نهایی آزمایش‌های بالینی واکسن طراحی شده توسط شرکت «آسترازنکا» و دانشگاه آکسفورد پس از مشاهده عارضه‌ای مشکوک در یکی از افراد دریافت‌کننده متوقف شد. واکنش جانبی مشکوک معمولا عارضه‌ای است که فرد را راهی بیمارستان کند و حتی خطر مرگ داشته باشد. آزمایش‌های بالینی فاز اول و دوم که نتایج آن در ماه ژوئیه منتشر شد نشان می‌دهد حدود ۶۰ درصد از هزار شرکت‌کننده، نوعی عارضه جانبی را تجربه کردند.

متوقف کردن آزمایش‌ها برای بررسی عوارض جانبی و سنجش ایمنی، در پروسه تولید واکسن غیرمعمول نیست و رایج است.

شرکت آسترزنکا می‌گوید به سرعت در حال بررسی این یک مورد مشکوک است تا در روند تولید واکسن وقفه زیادی ایجاد نشود. این مورد مشکوک در فاز دوم و سوم واکسن در بریتانیا مشاهده شده است.

آسترازنکا هفته گذشته اعلام کرد که واکسن آن شرکت وارد مراحل نهایی آزمایش‌های بالینی در آمریکا شده است. این آزمایش‌ها، ۳۰ هزار نفر را از گروه‌های مختلف نژادی در بریتانیا، آمریکا، برزیل، و آفریقای جنوبی در بر می‌گیرد.

آزمایش‌های فاز سوم واکسن معمولا بر روی هزاران نفر انجام می‌شود و اغلب چندین سال طول می‌کشد.

واکسن شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد، یکی از ده‌ها واکسنی است که برای ویروس کرونا طراحی شده است چشم‌انداز امیدوارکننده‌‌ای دارد.

این واکسن که «اِی‌زی‌دی۱۲۲۲» (AZD1222) نام دارد با روش‌های مهندسی ژنتیک از روی ویروسی ساخته شده که باعث ایجاد سرماخوردگی‌ در شامپانزه می‌شود. ویروس به گونه‌ای تغییر یافته که باعث ایجاد عفونت در افراد نمی‌شود و به ویروس کرونا شباهت زیادی دارد. دانشمندان در طراحی این واکسن از ساختار ژنتیکی پروتئین «اسپایک» که ویروس کرونا از آن برای ورود به سلول‌های میزبان بهره می‌برد، استفاده کرده‌اند تا سیستم ایمنی بدن را علیه آن تحریک کنند.

وزارت بهداشت آمریکا، ۱.۲ میلیارد دلار به شرکت آسترازنکا داده است تا در صورت موفقیت، ۳۰۰ میلیون دز واکسن تا ماه اکتبر سال ۲۰۲۰ تولید کند.

همچنین ببینید: کار بر روی ۱۶۶ واکسن بالقوه کرونا در جهان؛ چند واکسن به مراحل پایانی آزمایش‌ها رسیده‌اند