کانون نویسندگان ایران: هدف از صدور احکام اعدام برای معترضان «ایجاد رعب و وحشت در جامعه» است

تصویری از اعتراضات مردم تهران در روز شنبه ۲۵ آبان ماه

تصویری از اعتراضات مردم تهران در روز شنبه ۲۵ آبان ماه

کانون نویسندگان ایران در واکنش به صدور حکم اعدام برای سه نفر از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه، با انتشار بیانیه‌ای صدور چنین احکامی را نیاز حکومت برای «سرکوب اعتراضات بالفعل و پیشگیری از اعتراضات بالقوه» عنوان کرد.

کانون نویسندگان ایران در بیانیه‌ای که روز دوشنبه ۹ تیرماه منتشر کرده است، در واکنش به صدور احکام اعدام برای امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی، و محمد رجبی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، و همچنین انتساب اتهام «فساد فی‌الارض» به هشت نفر دیگر از شرکت‌کنندگان در این اعتراضات، نوشت که «چه تیراندازی به سوی معترضان آبان و کشتن صدها تن از آنها (در آماری بیش از هزار تن) و چه انشای حکم اعدام در باره برخی معترضان بازداشت شده، هر دو از یک نیاز حکومتی نشات می‌گیرد: سرکوب اعتراضات بالفعل و پیشگیری از اعتراضات بالقوه. »

در این بیانیه با اشاره به این که «با توجه به شرایط حاکم بر جامعه حتی برخی مقامامات حکومتی نیز بروز اعتراضات مردمی را پیش بینی» کرده‌اند، آمده است: «قرار است این رژه‌ی حکم‌ها و این مارش قضایی با پراکندن آهنگ هراس در جامعه جلوی بروز آن پیش‌بینی را بگیرد.»
در ادامه این بیانیه آمده است که حکم‌های اعدام « به منظور ایجاد رعب و وحشت در جامعه» برای پرهیز مردم از اعتراض انشا و اجرا می‌شود. کانون نویسندگان ایران در این بیانیه «بر حق آزادی بیان» تاکید و صدور این احکام قضایی را «تباهی حق حیات انسان» دانسته و برداشته شدن «سایه‌ی شوم حکم اعدام از سر جامعه» را گامی مهم در دفاع از آزادی بیان اعلام کرده است.

در پی انتشار اخباری درباره تایید حکم اعدام سه تن از معترضان آبان ماه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۵ تیر در توئیتی نوشت که ایالات متحده تصمیم ایران به محکوم کردن امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی، و محمد رجبی به مرگ را به شدت محکوم می‌کند.

همچنین ببینید: آمریکا تایید حکم اعدام سه تن از بازداشتی‌های اعتراضات آبان ۹۸ در ایران را محکوم کرد

اعتراضات مردمی از روز جمعه ۲۴ آبان ماه و پس از انتشار ناگهانی خبر گران شدن بنزین، در شهرهای مختلف ایران از جمله مشهد، خوزستان، اهواز، خرمشهر، بهبهان آغاز شد و سپس به تمام مناطق کشور کشیده شد و ابعاد اعتراض از گرانی بنزین فراتر رفت.

پس از این اعتراضات خبرگزاری رویترز در گزارشی آمار کشته شدگان در اعتراضات ایران را ۱۵۰۰ نفر اعلام کرد و به نقل از سه منبع نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی نوشت که خامنه‌ای به مقامات دولتی و امنیتی دستور داده بود برای متوقف کردن اعتراضات «هر کاری لازم است» انجام دهند.

همچنین سازمان عفو بین‌الملل شمار کشته شدگان این اعتراضات را ۳۰۴ نفر اعلام کرد و این سازمان گزارش داد که طبق شواهد به دست آمده دست‌کم ۲۳ کودک در جریان اعتراضات سراسری در آبان ۹۸ توسط نیروهای امنیتی کشته‌ شده‌اند.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم ایران، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بر هم زدن ثبات در خاورمیانه می‌کند. ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.