برادر رامین حسینپناهی، زندانی سیاسی کُرد که در سال ۹۷ در ایران اعدام شد، در رابطه با اعلام خبر ممنوع الخروج شدن پدر و مادر سالخورده خود، میگوید که نهادهای امنیتی و دستگاه حاکم بر ایران سالها است سعی میکنند خانواده او را به زانو در بیاورند.
امجد حسینپناهی، برادر رامین حسینپناهی، با اشاره به این که اعمال فشار علیه خانواده او توسط نهادهای امنیتی تازگی ندارد، به صدای آمریکا گفت: «بیش از ۱۵ سال است که فشار مداوم نهادهای امنیتی در کردستان علیه خانواده من جریان دارد.»
وی با اشاره به جان باختن دو برادرش، گفت: «آخرین نمونهاش رامین حسین پناهی، فعال سرشناس کُرد، بود که متاسفانه در ۱۷ شهریور ۹۷ اعدام شد ... تاکنون جنازه را به ما پس ندادهاند و کماکان فشار علیه پدر و مادر پیرم در جریان است.»
آقای حسین پناهی که خارج از ایران زندگی میکند در ادامه افزود، این اولین بار نیست که پاسپورت پدر و مادر او را توقیف کردهاند. به گفته آقای حسینپناهی سال گذشته نیز پاسپورت آنها توقیف را توقیف کرده بودند. وی افزود زمانی که آنها در روز یکشنبه ۵ اردیبهشت ماه برای پس گرفتن پاسپورت خود به اداره گذرنامه سنندج مراجعه کردند، به آنها گفته شد که «نه تنها گذرنامه را پس نمیدهیم، بلکه از طرف وزارت اطلاعات در تهران ابلاغ شده است که شما به مدت پنج سال ممنوع الخروج هستید» و این موضوع «دست ما نیست و دستوری است که از تهران و از وزارت اطلاعات به ما رسیده است.»
به گفته آقای حسینپناهی، پدر و مادر وی نه تنها در طول این سالها اجازه خروج از کشور را نداشتهاند، بلکه از سفرهای بین شهری آنها نیز ممانعت شده و وازرت اطلاعات به آنها اجازه سفر به شهرهای دیگر کردستان و یا تهران را نداده است. در آخرین برخورد، زمانی که مادر وی قصد داشت با مادر لقمان مرادی، زندانی سیاسی کُرد دیگری که سال ۹۷ همراه با رامین اعدام شده بود، دیدار کند در میانه راه توسط ماموران وزارت اطلاعات به دهگلان، شهر محل سکونتشان، بازگردانده شد.
برادر رامین حسینپناهی با تاکید بر این که جمهوری اسلامی از هر اهرمی برای اعمال فشار به خانواده او استفاده میکند، به صدای آمریکا گفت، در این سالها پدر و مادر وی بارها احضار شدهاند و ماموران امنیتی آنها را وادار کردهاند در مقابل دوربینهای تلویزیون علیه فرزندان خود حرف بزنند. امجد حسینپناهی میگوید: «فشارها علیه پدر و مادر پیرم در این سالها همواره در جریان بوده و به بخشی از برنامه روتین وزارت اطلاعات در سنندج تبدیل شده است.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
وی در ادامه افزود: «تنها گناهی که ما در این سالها به عنوان خانواده حسین پناهی مرتکب شدیم این است که همراه با مردم بودیم و همواره از مردم دفاع کردیم، از زنان دفاع کردیم، از کودکان دفاع کردیم، از اقشار جامعه دفاع کردیم، و هرگز تسلیم نظام حاکم بر ایران نشدیم، چه پدر و مادرم، چه برادرانم و چه اعضای دیگر خانواده.»
امجد حسینپناهی دلیل تمام آزارها و فشارهایی که از سوی مقامات به پدر و مادر وی روا شده است را «مقاومت و تسلیم ناپذیری آنها» در مقابل دستگاه حاکم و دستگاه های امنیتی در کردستان دانست و گفت: «روز به روز میبینیم که در اقصی نقاط ایران همراهی با خانواده جانباختگان، خانواده زندانیان، و خانوادههای امثال ما بیشتر میشود. در این سالها شاهد بودیم که از همه ایران، از همه طیفهای سیاسی، مدنی، و حقوق بشری آمدند کردستان، در کنار پدر و مادرم قرار گرفتند، و به دستگاه حاکم گفتند که این خانواده تنها نیست و حقانیت با شما نیست، بلکه با پدر و مادر رامین، رامین، انور، افشین، و با خانواده حسین پناهی است.»
بنا بر اطلاعات موجود، رامین حسینپناهی روز جمعه ۲ تیر ماه سال ۱۳۹۶ به ضرب گلوله نیروهای سپاه در سنندج زخمی و سپس بازداشت شد. ماموران سپاه مدعی شده بودند که وی با آنها درگیری مسلحانه داشت، ولی خانواده او این ادعا را رد کردند. رامین در دادگاهی چند دقیقهای به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به اعدام محکوم شد. این حکم در تاریخ ۱۷ شهریور ماه سال ۹۷ همراه با احکام اعدام لقمان مرادی و زانیار مرادی به اجرا درآمد.
اعدام رامین حسینپناهی، لقمان مرادی، و زانیار مرادی واکنشهای برخی از نهادهای حقوق بشری، فعالان سیاسی و عقیدتی، و مقامات آمریکا را به همراه داشت.
وزارت خارجه آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.