بحران سیل در جنوب ایران؛ خوزستان هیچ مبلغی از بودجه مقابله با بلایای طبیعی را دریافت نکرده است

تجمع مقابل دادگستری بندرامام در اعتراض به سوء‌مدیریت مسئولان

با گذشت هشت روز از سیل و آبگرفتگی در خوزستان و چند استان دیگر ایران و با افزایش اعتراضات مردمی نسبت به سوء‌مدیریت مسئولان، رئیس سازمان مدیریت بحران ایران اعلام کرد که هیچ مبلغی از بودجه تخصیص یافته به مقابله با حوادث طبیعی خوزستان پرداخت نشده است.

بارش شدید باران در استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان، و چند استان دیگر از روز ۹ آذر موجب سیل و آبگرفتگی در بسیاری از مناطق این استان‌ها شده است. این در حالی است که در سال های گذشته نیز بارش شدید حوادث مشابهی را، به ویژه در شهرهای جنوبی استان خوزستان، رقم زده بود.

تکرار آبگرفتگی در شهرهای استان خوزستان، از جمله بندر امام (سربندر) اعتراض ساکنان این شهر به سوء‌مدیریت و ناکارآمدی مسئولان را در پی داشته است. ساکنان این شهر که از سرازیر شدن آب و فاضلاب به داخل خانه‌هایشان خشمگین بودند روز شنبه مقابل ساختمان‌های دادگستری و شهرداری تجمع کردند و خواستار محاکمه مسئولان استانی شدند.

یک روز پس از آن اعتراضات، اعلام شد که شهردار آن شهر به دلیل «قصور از وظایف» به مدت سه ماه از سمت خود تعلیق شده است. اما ساعاتی بعد، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به تلویزیون دولتی ایران گفت، استان خوزستان، که برای رفع مشکل دائمی سیل و آبگرفتگی معابر به بودجه مقابله با بلایای طبیعی نیاز دارد، تاکنون هیچ مبلغی از بودجه ۳۰۰ میلیارد دلاری اختصاص داده شده را دریافت نکرده است.

همچنین ببینید: خانه‌های مردم در خوزستان دوباره به زیر آب رفت؛ هشدار سیل و آبگرفتگی در ۸ استان در اثر سوء مدیریت حکومت ایران

یکی از مشکلات اساسی در سیل و آبگرفتگی‌‌های اخیر در استان خوزستان مشکلات بهداشتی است. ورود فاضلاب به آب نهرها و خانه‌ها، نگرانی‌های زیادی را برای شهروندان شهرهای جنوبی خوزستان از جمله اهواز و ماهشهر ایجاد کرده است.

سیل در استان بوشهر نیز موجب تخریب خانه‌های روستایی و کشته شدن دو زن در دشتستان شده است. بنا به اعلام سازمان امداد و نجات هلال احمر، جاری شدن سیل در استان هرمزگان نیز موجب کشته شدن سرنشینان دو خودرو شد که از جاده های فرعی عبور می کردند.

در همین حال، به دنبال وقوع سیل در استان های جنوبی ایران اخبار متعددی از سوء‌مدیریت و اختصاص ندادن تجهیزات و ماشین آلات برای جلوگیری از ورود آب به خانه های مردم، منتشر شده است.

با این که مناطق مختلف ایران، به ویژه شهرهای جنوبی بارها در سال‌های اخیر شاهد وقوع سیل‌های شدید و ویرانگر بوده‌اند، اما مدیران جمهوری اسلامی تاکنون نتوانسته‌اند از وقوع خسارات گسترده مالی و جانی در این مواقع پیشگیری کنند.

فعالان محیط زیست با اشاره به نگرانی ساکنان بافت‌های فرسوده این مناطق از فرو ریختن خانه‌های‌شان، می‌گویند که لایروبی نشدن رودخانه‌ها پس از سیل‌های گذشته از یکسو و فقدان هرگونه مدیریت در حفاظت از مسیر رودخانه از سوی دیگر باعث شده است که رودخانه‌ها از ظرفیت لازم برای بیرون بردن آب‌های ناشی از بارندگی‌ها برخوردار نباشند.

مقامات ایالات متحده بارها نسبت به سوءمدیریت منابع طبیعی ایران و سدسازی‌های غیرضروری و بی‌برنامه با هدف پر کردن جیب مقامات فاسد رژیم جمهوری اسلامی هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحران‌های زیست محیطی گوناگون، از جمله سیل‌های ویرانگر و خشکسالی‌های بی‌سابقه، برشمرده‌اند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اردیبهشت ماه سال گذشته با اعلام حمایت از مردم ایران گفته بود که «بحران‌های مالی و زیست محیطی را در ایران شاهد هستیم. فساد کشور را فرا گرفته است. رژیم از مردم خود می‌دزدد.»

همچنین ببینید: سیل در روستاهای ماهشهر؛ ساکنان می‌گویند بعد از خبررسانی درباره کوتاهی مقامات،‌ از سوی آنها تهدید شده‌اند