- ساعت ۲۳:۱۵
پژوهشگران «سیستم سلامتی هنری فورد» در جنوب شرقی میشیگان به این نتیجه رسیدهاند که استفاده زودهنگام از داروی ضدمالاریای هیدروکسی کلروکین بر روی بیماران بستری شده مبتلا به ویروس کرونا، احتمال مرگ آنها را پایین میآورد.
نتایج این پژوهش که در «مجله بینالمللی بیماریهای عفونی» منتشر شده است نشان میدهد مرگ در بیمارانی که هیدروکسی کلروکین مصرف نکردهاند ۲۶ درصد و در کسانی که این دارو را مصرف کردهاند ۱۳ درصد بوده است.
پژوهشگران تأکید کردهاند که این دارو باید پیش از وخامت حال بیمار و واکنش شدید سیستم ایمنی به ویروس کرونا مصرف شود تا اثرگذار باشد.
چندی پیش، سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا، مجوز استفاده از این دارو در موارد اورژانسی را که در ماه مارس صادر کرده بود لغو کرد و گفت عوارض جانبی آن به مزایایی که برای بیمار دارد میچربد.
- ساعت ۲۳:۰۸
فرودگاهی در تایوان برای کسانی که عاشق تجربه سفر هستند این امکان را فراهم کرده تا در تابستانی که به دلیل شیوع ویروس کرونا پروازها و سفرها محدود شده از این تجربه بی نصیب نمانند. علاقهمندان میتوانند کارت پرواز بگیرند، چمدانهای خود را از بازرسی رد کنند، جلوی گیت پرواز منتظر بمانند و روی صندلی هواپیما بنشینند اما سفرشان در همینجا به پایان میرسد.
۷ هزار نفر برای این سفر غیرواقعی اقدام کردند و ۶۰ نفر از میان آنها انتخاب شدند.
تایوان تاکنون، ۴۴۹ مورد ابتلا و ۷ مورد مرگ ناشی از «کووید-۱۹» ثبت کرده است.
- ساعت ۲۰:۳۳
وزیر بهداشت روسیه میگوید این کشور بعید است تا ماه فوریه آینده به شرایط عادی بازگردد. به گفته میخائیل موراشکو،در حال حاضر ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در روسیه به دستگاه تنفس مصنوعی وصل هستند.
برخی از محدودیتها در روسیه برداشته است و رستورانها و باشگاههای ورزشی با رعایت فاصله اجتماعی فعالیت خود را از سر گرفتهاند. اما با توجه به هزاران مورد جدیدی که روزانه افزوده میشود و نزدیک شدن شمار مرگ و میر به ۱۰ هزار نفر، تعدادی از محدودیتها از جمله توقف پروازهای بینالمللی تا ماه اوت پابرجا خواهد ماند.
دادههای دانشگاه جانز هاپکینز نشان میدهد روسیه تا امروز ۶۶۶ هزار و۹۴۱ مورد ابتلا به ویروس کرونا ثبت کرده است.
صحت آمار روسیه همچون جمهوری اسلامی ایران و چین به شدت مورد تردید است.
- ساعت ۱۹:۳۸
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی از مقامات این کشور خواست تا نسبت به شیوع کرونا هوشیار باشند اما بار دیگر ادعا کرد که این کشور حتی یک مورد ابتلا به «کووید-۱۹» نیز نداشته است. او در جلسهای با اعضای حزب حاکم گفت کره شمالی توانسته «به طور کامل از ورود این ویروس بدخیم جلوگیری کند.»
بسیاری با توجه به مبادلات نزدیک تجاری این کشور با چین، نسبت به این ادعای رهبر کره شمالی به شدت ابراز تردید کردهاند.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در کره شمالی در بیانیهای به شبکه خبری «سیانان» گفته است که ۹۲۲ نفر در این کشور تست شدهاند که جواب همه این تستها منفی بوده است. کره شمالی، حدود ۲۵ میلیون نفر جمعیت دارد.
- ساعت ۱۸:۳۸
دکتر آنتونی فاوچی، رئیس انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا در مصاحبه با مجله انجمن پزشکی آمریکا میگوید گونه جهشیافته ویروس کرونا میتواند مسریتر باشد.
اشاره دکتر فاوچی به مطالعهای است که نشان میدهد ویروسی که ایتالیاییها را مبتلا کرده با ویروسی که در ووهان چین پخش شده است تفاوتهای ژنتیکی دارد.
ویروس جهشیافته قابلیت تکثیر بهتری از ویروس اصلی دارد و راحتتر سرایت میکند. این ویروس، حال افراد را وخیمتر نمیکند و تنها انتقال آن سریعتر است.
- ساعت ۱۸:۱۹
کمیته بینالمللی نجات میگوید شمار مبتلایان به «کووید-۱۹» در عراق در ماه ژوئن، هفت برابر افزایش یافته است. این سازمان جهانی خواستار شدت بخشیدن به تلاشها برای مهار ویروس شد.
تا روز اول ماه ژوئیه، عراق ۵۳ هزار و ۷۰۸ مورد ابتلا ثبت کرد که این رقم در اول ماه ژوئن، ۶ هزار و۸۶۸ نفر بود. وزارت بهداشت این کشور از تکمیل ظرفیت بیمارستانها و تبدیل شدن مدارس و دانشگاهها به مراکز قرنطینه خبر داده است.
آمار کمیته بینالمللی نجات نشان میدهد ۸۷درصد از عراقیها در پی شیوع ویروس کرونا مشاغل خود را از دست دادند و ۶۱ درصد زیر بار بدهی رفتند.
- ساعت ۱۷:۳۰
چهار ایالت آمریکا- آریزونا، کالیفرنیا، فلوریدا و تگزاس- روی هم رفته ۲۵ هزار مبتلا در یک شبانهروز ثبت کردند. در کل، ۴۰ ایالت آمریکا در روزهای اخیر شاهد افزایش شمار مبتلایان بودهاند.
دادههای دانشگاه جانز هاپکینز نشان میدهد روز چهارشنبه، ۵۱ هزار و ۲۰۰ نفر به شمار مبتلایان افزوده شد. این، نخستین بار از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا بود که افزایش روزانه شمار مبتلایان به «کووید-۱۹» در آمریکا از ۵۰ هزار نفر فراتر رفت.
تعدادی از ایالتها، بار دیگر محدودیتهایی را برای مهار ویروس اعمال کردند از جمله تگزاس که استفاده از ماسک را اجباری کرد.
دادههای دانشگاه جانز هاپکینز نشان میدهد در آمریکا تاکنون، ۲ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۸۷۹ نفر به «کووید-۱۹» مبتلا شدهاند و از این تعداد، ۱۲۸ هزار و ۷۴۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
براساس آمار رسمی وزارت بهداشت، طی شبانه روز گذشته ۱۵۴ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و ۲هزار و ۵۶۶ مبتلای جدید به این ویروس نیز شناسایی شدند.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز جمعه ۱۳ تیر اعلام کرد که بنابر این آمار، مجموع بیماران کرونا در ایران به ۲۳۵ هزار و ۴۲۹ نفر رسیده و شمار مرگ به دلیل این بیماری ۱۱هزار و ۲۶۰ نفر اعلام شده است. همچنین استانهای خوزستان، کردستان، کرمانشاه، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و ایلام در وضعیت قرمز قرار دارند.
صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی همچون آمارهای چین و روسیه به شدت مورد تردید است و سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کردهاند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی در ایران است.