آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از شانزدهم تا هفدهم اردیبهشت، ۱۷ هزار و ۷۶ بیمار جدید مبتلا به کووید- ۱۹ تأیید شد.
همچنین با فوت ۳۳۵ بیمار دیگر در این بیست و چهار ساعت، مجموع جانباختگان به ۷۴ هزار و ۲۴۱ نفر رسید.
بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
اظهارات ضد و نقیض در مورد پایان موج چهارم
سعید نمکی، وزیر بهداشت، از پایان موج چهارم کرونا در ایران خبر داده است.
آقای نمکی با اشاره به افزایش ۲.۵ برابری میزان بستری بیماران نسبت به موج قبل گفت: «امروز از موج چهارم کرونا عبور کردهایم، بهنحوی که در اکثر استانها شیب همهگیری سیر نزولی پیدا کرده است.»
وزیر بهداشت تأکید کرد که در موج چهارم شیوع ویروس کرونا، به دلیل «تجربیات کادر درمان» و«امکانات ایجادشده»، درصد مرگومیر بهنسبت تعداد افراد بستری، در مقایسه با موج قبل ۵۰ درصد کاهش داشته است.
در همین حال نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران، گفت پیک بیماری همچنان ادامه دارد.
آقای توکلی پیشبینی کرد این روند تا یک ماه آینده نیز ادامه پیدا کند. او گفت پایتخت زمانی به «آرامش» خواهد رسید که میزان بیماران سرپایی کاهش یابد تا به این ترتیب دو هفته بعد از آن تعداد بستری و چهار هفته بعد موارد فوتی کاهش یابد.
از سر گرفتن فعالیت بسیاری از کسبوکارها در شهرهای قرمز و نارنجی
با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، از شنبه هجدهم اردیبهشت، مشاغل گروه دو نیز در شهرهای قرمز(بسیار پرخطر) و نارنجی (پرخطر)، فعالیت خود را از سر خواهند گرفت.
مراکز تفریحی، پاساژهای سر باز و سربسته، بازارهای سرپوشیده، مراکز خرید و فروش بزرگ و بازارهای موقت، آرایشگاههای مردانه و زنانه، کافیشاپها، و آموزشگاههای رانندگی از جمله مشاغل مجاز به فعالیت از روز ۱۸ اردیبهشت هستند.
ستاد ملی مقابله با کرونا گفته است فعالیت گروههای شغلی سه و چهار در شهرهای قرمز و نارنجی تا ۲۸ اردیبهشت همچنان ممنوع خواهد بود.
قاسم نوده فراهانی، رییس اتاق اصناف تهران نیز از بازگشایی بازار بزرگ تهران پس از یک ماه تعطیلی خبر داد. او گفت: «اصناف باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و در صورت سهلانگاری، بیدرنگ مغازه فرد متخلف پلمب میشود.»
همچنین ببینید: کرونا در ایران؛ تأیید چند مورد ابتلا به نوع هندی کرونا و ادامه بینظمی در واکسیناسیون