بر اساس آمار وزارت بهداشت ایران، از ۲۶ اردیبهشت تا ۲۷ اردیبهشت، ۱۴ هزار و ۳۱۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا تأیید شد.
همچنین در این ۲۴ ساعت، ۲۸۶ نفر دیگر جان خود را از دست دادند و شمار کل جان باختگان کرونا در ایران به ۷۷ هزار و ۲۲۲ نفر رسید. بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
- محو شدن نقاط قرمز روی نقشه کرونا و ناکامی در نگه داشتن وضعیت مطلوب
نقشه جدید رنگبندی شیوع کرونا در ایران نشان میدهد در حال حاضر، تنها سه در وضعیت قرمز ( بسیار پرخطر)، ۲۶۲ شهر در وضعیت نارنجی (پرخطر) و ۱۸۳ شهر در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران از کاهش ۱۵.۲ درصدی تعداد بیماران بستری ، کاهش ۹.۵ درصدی بیماران فوت شده نسبت به هفته پیش خبر داد.
اما حسین کرمانپور، مدیر روابطعمومی سازمان نظامپزشکی در گفتگو با روزنامه همشهری از عدم توانایی برای نگه داشتن وضعیت مطلوب شهرها انتقاد کرده است.
آقای کرمانپور همچنین گفته است: «هر کجا میخواهند تجمعی برگزار کنند، تنها اعلام میشود با رعایت پروتکلهای بهداشتی و این ماجرا مجوزی برای تجمعها شده؛ درحالیکه پروتکلها عملی نمیشود.»
- هشدار رسیدن موج پنجم
مسعود مردانی، عضو ستاد مقابله با کرونا میگوید با برداشته شدن محدودیت های کسب و کارها، در صورت غفلت و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، موج پنجم کرونا نیز در راه خواهد بود.
روزنامه همشهری در مطلبی تحت عنوان «در یک قدمی پیک پنجم»، با اشاره به تجمعات پیش از انتخابات و تصاویری که در روزهای اخیر از وزارت کشور منتشر شده است به نقل از کارشناسان گفته است که کشور پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، پیک بعدی کرونا، یعنی پیک پنجم را تجربه خواهد کرد و آن را تکرار سناریوی پیش از نوروز دانست.
- نگرانی از عدم رعایت پروتکلها در امتحانات نهایی حضوری
به رغم اعتراض دانشآموزان و والدینشان از برگزاری امتحانات نهایی به صورت حضوری، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که این امتحانات را با «رعایت پروتکلهای بهداشتی» از جمله رعایت فاصله گذاری و پرهیز از تجمع در فضای بسته و بدون تهویه مناسب برپا خواهد کرد.
با این حال، تصاویری از تجمع دانشآموزان جلوی حوزههای امتحان در شبکههای اجتماعی منتشر شده است و تعدادی از والدین از عدم رعات پروتکلها مانند کم بودن تعداد دانشآموزان در سالن مجهز به تهویه ابراز نگرانی کرده اند.
- درخواست مشترک ۸ روزنامه صبح ایران از رئیس جمهوری
سرمقاله مشترک ۸ روزنامه ایران که از رئیس جمهوری کشور خواستار «توزیع شفاف و تزریق پرشتاب» واکسن شدهاند بازتاب گستردهای در فضای مجازی داشت.
در این سرمقاله به عدم موفقیت بخش خصوصی در واردات واکسن اشاره شده و گفته شده است که بخش خصوصی مشکل را «نه به دلایل خارجی بلکه به موانع داخلی» نسبت میدهد.
از طرفی، مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران، که پیشتر اعلام کرده بود بخش خصوصی قرارداد خرید و واردات ۶ دز واکسن را منعقد کرده است گفت این دزها به دلیل موانعی که بر سر راه واردات بود، به کشورهای دیگر فروخته شد.
قرار بود این واکسنهای وارداتی از سوی بخش خصوصی به صورت رایگان بین کارگران توزیع شوند.
ورود واکسن آسترازنکا ساخت ایتالیا به ایران
یک میلیون و ۴۵۲ هزاردوز واکسن آسترازنکا از سبد «کواکس» سازمان بهداشت جهانی وارد ایران شد.
محموله جدید ساخت ایتالیا است و محموله نخست ساخت کره جنوبی بود. سازمان غذا و دارو ایران، به تازگی مجوز استفاده از واکسن آسترازنکا ساخت ایتالیا را صادر کرد.
در ۱۹ دیماه، رهبر جمهوری اسلامی ایران در یک سخنرانی تلویزیونی گفت به واکسن ساخت بریتانیا و آمریکا «اعتماد و اطمینان نیست» و ورود آنها را ممنوع اعلام کرد.
همچنین ببینید: بیانیه ده سازمان حقوق بشری خطاب به خامنهای: بحران سلامتی را سیاسی نکنید تا ایرانیان به واکسن دسترسی پیدا کنند