وزارت بهداشت ایران، از ۲۶ مرداد تا ۲۷ مرداد، ۳۹ هزار و ۱۷۴ مورد جدید ابتلا در کشور را تایید کرد. بر اساس این آمار، در این ۲۴ ساعت، ۵۸۳ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان باختند. این در حالی است که یک روز قبل، آمار بیماران جدید در یک روز بیش از ۵۰ هزار نفر گزارش شده بود.
دادههای دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، ایران را از لحاط میزان مرگ ناشی از کرونا به ازای هر صد مبتلا در رده دهم و به ازای تعداد مرگ در بین هر ۱۰۰هزار نفر از جمعیت، در رتبه هشتم قرار داده است.
وزارت بهداشت ایران آمار تفکیکی ارائه نمیدهد و بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات جمهوری اسلامی ایران معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت ضمن اشاره به اینکه در هفته گذشته ۲۳۰ هزار تست کرونا در کشور انجام شد گفت با در نظر گرفتن مواردی که بدون تست مبتلا میشوند، میتوان گفت روزانه ۲۲۰ هزار نفر به کرونا مبتلا میشوند.
آقای حریرچی ضمن پیشبینی اینکه میزان فوتیها تا سه هفته دیگر، روند صعودی «در رقمهای بالا» خواهد داشت گفت این موضوع به رفتار مردم در پنج روز آینده و چگونگی برگزاری مراسم محرم بستگی خواهد داشت.
در همین حال، حتی مراسمهایی که از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش میشوند نشان میدهد که بر خلاف دستورالعملهای ستاد ملی مقابله با کرونا در مکانهای بسته و با حضور عده زیادی برگزار میشوند.
در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر)، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی (پرخطر)، ۳۰ شهر در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.
- تعطیلی مراکز واکسیناسیون در تاسوعا و عاشورا، انتقاد وزیر بهداشت از مدیریت کرونا
از طرفی، خبرهایی مبنی بر تعطیلی مراکز تجمیعی واکسیناسیون در نقاط مختلف کشور از جمله قم در روزهای تاسوعا و عاشورا منتشر شده است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قزوین دلیل تعطیلی را «ضدعفونی کردن» مرکز عنوان کرده است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز خبر داد مراکز واکسیناسیون در شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به دلیل «اتمام موجودی واکسن» تا پایان هفته تعطیل شده است.
در همین حال، سعید نمکی، وزیر بهداشت از شیوه مدیریت کرونا انتقاد کرده و میگوید «ما فقط یک رای در ستاد ملی مقابله با کرونا داشتیم در صورتی که در هیچ جای دنیا چنین وضعی نبوده است.» این در حالی است که او در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا به پیشنهاد تعطیلی دوهفتهای که خودش مطرح کرده بود رأی منفی داد.
سعید نمکی همچنین نسبت به احتمال اوجگیری ویروس در مناطقی مانند قم که اتباع کشورهای مختلف از جمله برای تحصیل در حوزههای علمیه به آن میروند، هشدار داد.
- توقف اعلام گروههای جدید دریافت واکسن و تزریق واکسن به افراد ویژه
روند کند واکسیناسیون در ایران همچنان ادامه دارد. در حالی که هنوز گروههای سنی که نوبت واکسیناسیون آنها رسیده است در انتظار تزریق واکسن هستند و چند هفته است گروه جدیدی برای دریافت واکسن اعلام نشده است، سایت «تجارت نیوز» گزارش داده است که پس از واکسیناسیون کارکنان ستادهای انتخاباتی و صداوسیما و تعدادی قابل توجهی از خبرنگاران، طلاب و فعالان صنعت خودروسازی، افراد فعال در بازار سرمایه نیز فرصت دریافت واکسن پیدا کردهاند.
تکاپو برای به دست آوردن واکسن، بازار واکسنهای تقلبی را نیز داغ کرده است. پس از انتشار خبر تزریق واکسن تقلبی به ۳ هزار نفر در تهران، روز چهارشنبه نیز فرمانده انتظامی مریوان از دستگیری یک باند چهارنفره که واکسن تقلبی فایزر تزریق میکردند خبر داد.
کامبیز رستمنیا گفت پس از بستری شدن چند نفر از شهروندان در پی تزریق واکسن، این افراد بازداشت شدند.
- نامه مرکز مدیریت آمار به سعید نمکی و رقمهایی که خبرساز شد
انتشار نامه مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات به سعید نمکی در مورد میزان بستری و فوتی کرونا بعد از تزریق واکسن در رسانهها و فضای مجازی خبرساز شده است.
این نامه میگوید از هر یک میلیون نفر که دز دوم واکسن را تزریق کردهاند و دو هفته هم از تزریق آن گذشته، ۷۵۳ نفر فوت شدهاند.
در نامه این رقم با «کشورهای دیگر» که ۱۰ فوتی است مقایسه شده است که اشاره به آمار منتشر شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا است.
برخی معتقدند دلیل بالا بودن آمار بستری و فوت، ایمنیزایی پایین واکسن چینی سینوفارم به ویژه در افراد مسن است.
اما کارشناسان میگویند در این نامه، دادههایی چون سن افراد، نوع واکسن ارائه نشده است و همچنین باید به نکاتی چون ضریب مرگ طبیعی افراد مسن پس از بستری نیز توجه کرد.
- صفهای طولانی در مشهد برای کپسول اجارهای
معضل کمبود دارو و امکانات پزشکی همچنان در کشور ادامه دارد.
خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی، ایرنا، درگزارشی از کمبود اکسیژن مورد نیاز بیماران مبتلا به کرونا در مشهد خبر داده است. در این گزارش آمده است که مردم نیاز خود را با کپسولهای اجارهای تامین میکنند.
گفته میشود این کپسولهای ۱۰ لیتری تنها ۵ ساعت اکسیژن مصرفی دارند و به نوشته ایرنا، بسیاری اطرافیان و خانوادههای بیماران کرونا را مجبور به چندین بار مراجعه به این مراکز و ایستادن در صفهای طولانی کرده است.
همچنین ببینید: بیانیه گروهی از فعالان: بیکفایتیها در مدیریت کرونا باعث مرگ دهها هزار ایرانی شد