آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از دوم تا سوم خرداد، ۱۱ هزار و ۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا به شمار مبتلایان افزوده شد. همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۵۱ بیمار دیگرجان خود را از دست دادند و شمار کل قربانیان کرونا در ایران به ۷۸ هزار و ۸۴۸ نفر رسید.
بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
- تأثیر قطع برق بر روند واکسیناسیون؛ خطر فاسد شدن واکسنهای کرونا
در پی قطعی برق در ایران، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در نامه ای به وزیر نیرو خواست تا دقت لازم برای پیشگیری از مشکلات در مراکز درمانی صورت گیرد.
محمدعلی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز نسبت به مشکلات ایجاد شده در روند واکسیناسیون و ارائه خدمات بهداشتی به علت قطعی برق هشدار داد. آقای بندپی گفت: « با وجودی که بیمارستان ها و مراکز درمانی به ژنراتور برق مجهز هستند اما ظرفیتشان آنقدر نیست که مدت زیادی کار کنند. این یعنی قطعی برق به سلامت مردم آسیب وارد می کند.»
در همین رابطه، یکی از پزشکان مراکز سلامت به روزنامه همشهری گفته است: « قطعی برق بهصورت دو تا سه مرتبه در روز است و با توجه به اینکه سهمیه واکسن مراکز بهداشتی بهصورت دو تا سه روزه توزیع میشود درصورت قطع شدن برق مداوم احتمال سوختن یخچالها و محافظهای آنها وجود دارد.»
در همین حال، حسین کرمانپور، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی از خطر توقف فعالیت اکسیژنساز مبتلایان به کرونا در خانه هشدار داد و گفت ممکن است جان آنها را به خطر اندازد.
شهره سلطانی، بازیگر در ویدئویی که از مادر بیماری بر اینستاگرام منتشر کرده است نوشته با هر قطعی برق «نفس مادرم هم قطع میشود.»
- واکسیناسیون افراد زیر ۶۰ سال با واکسن ایرانی
معاون وزیربهداشت از تحویل بخش نخست واکسن برکت خبر داد و گفت واکسیناسیون افراد ۶۰ سال به پایین به واکسنهای داخلی خواهد بود.
پیشتر، علی ربیعی سخنگوی دولت با اشاره به تولید انبوه واکسنهای پاستور و برکت گفته بود :« با تولید انبوه واکسن ایرانی که به زودی در برنامه واکسیناسیون عمومی قرار خواهد گرفت، ایران به یکی از کشورهای دنیا با بیشترین میزان تزریق واکسن تبدیل خواهد شد.»
مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا پیشبینی کرده که از اواخر شهریور واکسیناسیون توده مردم آغاز شود.
- هشدار مقام بهداشتی نسبت به واکسنهای موجود در ناصرخسرو
مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به ادامه خرید و فروش واکسن در ناصرخسرو از مردم خواست تا بدانند « با توجه به شرایط نگهداری واکسن کرونا و زنجیره سرد بعید است که واکسنهای موجود در ناصرخسرو قابل اعتماد باشند.»
چندی پیش نیز تجارتنیوز، گزارشی از بازار سیاه فروش دارو در خیابان ناصرخسرو تهران منتشر کرد. در این گزارش، قیمت واکسن کرونا بین ۴۵ تا ۶۰میلیون تومان اعلام شد.
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران بارها تأکید کرده است که تاکنون هیچ موردی از نشت واکسن به بازار آزاد و یا خروج واکسن از سیستم وزارت بهداشت مشاهده و گزارش نشده است. با این حال، او امکان ورود واکسن به بازار سیاه را رد نکرد و آنها را «جعلی و تقلبی» خواند.
- دزهای تزریقی در ایران از مرز سه میلیون گذشت
بر اساس آمار وزارت بهداشت، تا کنون دو میلیون و ۶۰۸ هزار و ۱۸۲ نفر دز اول واکسن کرونا و ۴۶۰ هزار و ۸۵۳ نفر نیز دز دوم را دریافت کردهاند. به این ترتیب، مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به سه میلیون و ۶۹ هزار و ۳۵ دز رسید.
بررسیها نشان میدهد با سرعت کنونی ۱۰۳ هزار و ۱۵۸ دز در روز ، تا پایان سال ۱۴۰۰ ، ۱۷ میلیون ایرانی واکسینه خواهند شد.
ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به خبرگزاری مهر گفت: «با این روند و اینکه جمعیت ۴۰ تا ۵۰ سال کشور بیش از ۲۰ میلیون نفر برآورد میشود، نمیتوانیم امسال همه افراد واجد شرایط را واکسینه کنیم.»