- در زیر مهمترین خبرها درباره همهگیری کرونا در ایران و جهان در روز جمعه ۱۶ خرداد را دنبال کنید:
ساعت ۲۱۰۵
بریتانیا، دومین کشوری شد که تعداد مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در آنجا بالای ۴۰ هزار نفر میرود. روز جمعه، مقامات این کشور از ۳۵۷ مرگ دیگر خبر دادند که شمار کل قربانیان را به ۴۰ هزار و ۲۶۱ نفر میرساند. به این ترتیب، بریتانیا در شمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به «کووید-۱۹»، پس از آمریکا در رتبه دوم جهان قرار میگیرد. در کل، ۲۸۳ هزار و ۳۱۱ نفر در بریتانیا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
ساعت ۲۰:۴۴
طی یک هفته، به طور میانگین روزی ۱۰۰ هزار نفر به شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان اضافه شده است.
دادههای دانشگاه جانز هاپکینز نشان میدهد در ماه آوریل، شمار مبتلایان جدید هرگز به ۱۰۰ هزار نفر در روز نرسید اما در سوم ماه ژوئن، این رقم به ۱۳۹ هزار و ۴۰۰ نفر رسید.
این تفاوت تا حدودی به انجام تستهای بیشتر در کشورها ارتباط دارد اما کارشناسان معتقدند مبتلایان بدون علائم بیماری و عدم اطمینان به آمار رسمی برخی از کشورها، آمار واقعی را به مراتب بالاتر میبرد.
ساعت ۱۹:۳۹
دکتر رابرت ردفیلد، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا به تمامی کسانی که در تظاهرات روزهای اخیر شرکت کردهاند توصیه کرده تا تست کرونا انجام دهند. او همچنین از شرکتکنندهها خواسته تا به اطرافیان خود اطلاع دهند که در این تجمعات حضور داشتهاند.دکتر ردفیلد همچنین میگوید استفاده از گاز اشکآور باعث ایجاد سرفه شده و به پخش ویروس کمک میکند.
ساعت ۱۹:۰۲
برزیل با ثبت ۱۴۷۳ مورد مرگ ناشی از ابتلا به «کووید-۱۹» در شبانهروز گذشته، از ایتالیا پیشی گرفت و حالا پس از آمریکا و بریتانیا، بیشترین قربانی ویروس کرونا در جهان را دارد. برزیل همچنین با داشتن حدود ۶۱۵ هزار مبتلا، پس از آمریکا بیشترین تعداد بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» در دنیا را ثبت کرده است.
ساعت ۱۸:۲۰
روسیه، ۸ هزار و ۷۲۶ مورد جدید ابتلا به «کووید-۱۹» را ثبت کرد و شمار کل مبتلایان در این کشور به ۴۴۹ هزار و ۸۳۴ نفر رسید. مقامات روسیه میگویند۱۴۴ نفر نیز در شبانهروز گذشته در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختهاند. این ویروس تا امروز در روسیه، ۵ هزار و ۵۲۸ نفر قربانی گرفته است. این در حالی است که آمار رسمی کشورهایی مانند روسیه، چین و ایران قابل راستیآزمایی توسط کارشناسان مستقل نیست و نمیتواند معتبر و نهایی تلقی شود.
ساعت ۱۸:۱۷
شرکت داروسازی آسترازنکا میگوید ظرفیت تولید ۲ میلیارد دز واکسن کرونا را دارد. این شرکت با مشارکت دانشگاه آکسفورد در حال بررسی یک واکسن آزمایشی است که بر روی ۱۰ هزار نفر در بریتانیا تست خواهد شد.
دولت آمریکا با حمایت ۱.۲ میلیارد دلاری خود از این واکسن، ۳۰۰ میلیون دز اولیه آن را به دست خواهد آورد. با ظرفیت تولیدی جدید شرکت آسترازنکا،۴۰۰ میلیون دز واکسن نیز تا پایان امسال در اختیار کشورهای کمدرآمد قرار خواهد گرفت.
ساعت ۱۷۰۷
پژوهشگران دانمارکی، رباتی طراحی کردهاند که میتواند از افراد مشکوک به کرونا نمونه بزاق دهان بگیرد تا اعضای کادر درمانی از ویروس محافظت شوند. محققان امیدوارند این ربات هرچه سریعتر اعزام شود و باری از دوش اعضای کادر درمانی بردارد. ویدئوی منتشر شده از این ربات پروسه نمونهبرداری را به نمایش گذاشته است.
ساعت ۱۶:۳۹
از ده روز دیگر که عده بیشتری به سر کار خود بازمیگردند، زدن ماسک در وسایل نقلیه عمومی در سراسر انگلستان اجباری میشود.دولت بریتانیا پیشتر نیز استفاده از ماسک در مکانهای بسته را توصیه کرده بود اما رعایت آن اجباری نبود.
ساعت ۱۶:۲۱
همهگیری کرونا، برنامههای واکسیناسیون را مختل کرده و میلیونها کودک را با خطر مرگ ناشی از بیماریهای قابل پیشگیری روبرو کرده است. کارشناسان هشدار دادهاند که واکسیناسیون در دستکم ۶۸ کشور با مشکل روبرو شده است. سازمان بهداشت جهانی به کشورها توصیه کرده بود تا برای مهار ویروس کرونا این برنامهها را موقتا متوقف کنند اما حالا تأثیر درازمدت عدم واکسیناسیون یکی از نگرانیهای این سازمان شده است.
ساعت ۱۵:۵۷
یک آلپاکای ۱۲ ساله آلمانی به نام تایسون ممکن است ناجی دنیا در بحران کرونا شود.دانشمندان سوئدی این آلپاکا را با پروتئینهای ویروس مصون کرده و سپس آنتیبادیهای مخصوص شتر به نام «نانوبادی» را از خون او جدا کردند.این پادتنها در اتصال به ویروس شبیه پادتنهای انسان عمل میکنند و میتوانند جلوی ویروس را بگیرند. هرچند این آزمایش در مراحل اولیه است، دانشمندان امیدوارند بتواند زمینه درمان ویروس و یا تولید واکسن کرونا را فراهم کند.
ساعت ۱۵:۲۰
بیل دبلازیو، شهردار نیویورک میگوید این شهر شاهد «پایینترین میزان» تستهای مثبت «کووید-۱۹» از زمان آغاز همهگیری کرونا بوده است. هدف، پایین نگه داشتن میزان ابتلا زیر ۱۵ درصد است و این رقم در نیویورک به ۳ درصد رسیده است.
ساعت ۱۴:۴۹
یوریکو کویکه، فرماندار توکیو میگوید ممکن است سال آینده بازیهای المپیک تابستانی را «سادهتر» برگزار کنند. این بازیها به دلیل پاندمی کرونا یک سال عقب افتاده و به تابستان سال ۲۰۲۱ موکول شده است. خانم کویکه میگوید با مشارکت دولت و کمیته سازماندهی توکیو، راهکارهایی برای برپایی این بازیها به گونهای سادهتر ارائه خواهد شد.در برنامهریزی جدید، هزینههای اضافی تعویق این بازیها نیز مدنظر قرار خواهد گرفت.
ساعت ۱۳:۳۰
یک قاضی در سیدنی استرالیا، تظاهرات در حمایت از جرج فلوید را ممنوع کرده است.این قاضی میگوید در شرایط عادی همه حق برپایی تظاهرات را دارند اما به دلیل بحران شیوع کرونا این گردهمآیی باید متوقف شود. در سیدنی، هنوز محدودیتهایی برای مهار کرونا وجود دارد از جمله تجمع در فضای آزاد که باید به ۱۰ نفر محدود شود.
ساعت ۱۱:۴۳
وزارت بهداشت ایران روز جمعه ۱۶ خرداد از شناسایی ۲۸۸۶ بیمار جدید مبتلا به ویروس جدید کرونا خبر داد و به این ترتیب مطابق آمار رسمی مجموع بیماران کووید۱۹ در ایران به ۱۶۷ هزار و ۱۵۶ نفر رسید.
همچنین بنا بر این آمار در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۳ بیمار جان خود را از دست داده و مجموع جانباختگان این بیماری در ایران به ۸ هزار و ۱۳۴ نفر رسیده است.
سخنگوی وزارت بهداشت میگوید که وضعیت در استان خوزستان همچنان قرمز است و ۷ استان دیگر در وضعیت هشدار قرار دارند.
صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی همچون آمارهای چین و روسیه به شدت مورد تردید است و سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کردهاند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند بار آمار رسمی در ایران است.