آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از ۲ مرداد تا ۳ مرداد، ۲۶۸ نفر دیگر در ایران بر اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند.
همچنین در طول این ۲۴ ساعت، ۲۷ هزار و ۱۴۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور تأیید شده است.
بسیاری معتقدند آمار واقعی مبتلایان به ویروس کرونا در ایران از آنچه به طور رسمی اعلام میشود بسیار بالاتر است.
افزایش آمار رسمی مرگ و میرهای ناشی از کرونا در شرایطی است که علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران، روز یکشنبه ۳ مرداد گفت: «هنوز به قله پنجم کرونا نرسیده ایم.»
وی پیش بینی کرد تعداد بیماران بستری شده در بیمارستان های تهران در روزهای پیش رو به ۹ هزار نفر برسد. او تعداد فعلی بیماران بستری شده در تهران را حدود ۸۸۰۰ نفر اعلام کرد که بیش از ۲هزار نفر از آنها در بخش مراقبتهای ویژه هستند.
علیرضا زالی گفت در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۱۴۰۰ نفر بیمار جدید در یک شبانه روز در بیمارستانهای تهران بستری شدهاند.
به گزارش خبرگزاری های ایران، آقای زالی با انتقاد از نحوه تعطیلی شش روزه تهران گفت: «بسیاری از پاساژها، مراکز خرید و رستورانها» در تهران باز بودند. او تعطیلی شش روزه را که روز یکشنبه به پایان رسید، ناکافی دانست و افزود باید تعطیلی تهران حداقل بین ۱۰ تا ۱۴ روز باشد تا در «کنترل همه گیری موثر » واقع شود.
گزارش ها نشان میدهد در طول تعطیلی شش روزه تهران برخی از ساکنان این کلانشهر راهی سفر به دیگر مناطق ایران شده اند؛ آن هم در حالی که بسیاری از شهرها در «وضعیت قرمز» از نظر میزان در معرض خطر بودن ابتلای شهروندان به ویروس کرونا هستند.
در حال حاضر ۲۳۲ شهر در ایران در وضعیت قرمز، ۱۱۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۹۹ شهر در وضعیت زرد هستند.
همزمان، نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونا استان تهران، وضعیت کرونایی استان تهران را «خراب و نگران کننده» توصیف کرده و گفته است زمان ادامه این شرایط در تهران قابل پیش بینی نیست و حداقل تا دو هفته دیگر همین روند را خواهیم داشت.
به نظر می رسد با گذشت بیش از یک سال و نیم از آغاز همه گیری کرونا، مقامات بهداشتی ایران هنوز نتوانستهاند سیاست منسجم و روشنی برای مقابله با این بیماری در پیش بگیرند.
بخش بزرگی از جمعیت ایران هنوز واکسینه نشده است و معلوم نیست واکسن های موجود بتواند کرونا و گونههای جهش یافته آن مانند دلتا را ریشه کن کند.
آیت الله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران با ممنوع کردن واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی در نظر داشت با استفاده از واکسنهای ساخت داخل، و واکسن های چینی و روسی برنامه واکسیناسیون را پیش ببرد؛ برنامه ای که حتی به اذعان آقای خامنهای موفق نبوده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه روز یکشنبه پس از دیدار با معاون وزیر خارجه این کشور گفته است: «در روسیه کمبود تولید وجود دارد و به دلیل این کمبود در حال حاضر هیچ گونه ارسال واکسنی به هیچ کشوری صورت نمی پذیرد.»
آیت الله خامنهای روز جمعه تأخیر در واکسیناسیون را «بدقولی» کسانی دانست که قول فروش واکسن به ایران را داده بودند.
ایران می گوید تاکنون حدود ۷ میلیون نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۳۷۲ هزار نفر دوز دوم را تزریق کردهاند.