کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای خواستار آزادی سریع زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران شد

میشل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد

میشل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، در بیانیه‌ای از شرایط زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران ابراز نگرانی کرد.

خانم باچله در بخشی از این بیانیه گفته است: «در ایران، مدافعان حقوق بشر- از جمله مدافعان حقوق زنان - وکلا، فعالان کارگری، و معترضان همچنان از ارعاب، پیگرد قانونی، و بدرفتاری رنج می‌برند. من کماکان نگران محرومیت زندانیان سیاسی و عقیدتی از حق آزادی موقت بازداشت‌شدگان در دوران همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ هستم و از اعتصاب غذای طولانی‌مدت نسرین ستوده، وکیل مدافع حقوق بشر، وحشت‌زده شده‌ام. من از مقامات [جمهوری اسلامی ایران] می‌خواهم که به عنوان یک اقدام فوری برای حفظ بهداشت و سلامت عمومی، آزادی‌های موقت بیشتری اعطاء کرده و زندانیان سیاسی و عقیدتی را سریع آزاد کنند.»

نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال مدنی، که در بند زنان زندان اوین حبس شده است بیش از یک ماه است که با درخواست آزادی زندانیان سیاسی دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است.

خانم ستوده پس از بی پاسخ ماندن مکاتباتی که در رابطه با حق و حقوق زندانیان، شرایط زیست زندانیان داخل زندان، ملاقات‌های حضوری، مرخصی زندانیان و صدور احکام زندان طولانی مدت برای زندانیان سیاسی با مسئولان زندان، سازمان زندان‌ها، و همچنین مسئولان قوه قضائیه داشت و همچنین در اعتراض به عدم آزادی زندانیان سیاسی، اعتصاب غذا را آغاز کرد.

همچنین ببینید: وکیل نسرین ستوده وکیل زندانی از دلایل اعتصاب غذای او می‌گوید؛ مسئولان پاسخی نمی‌دهند

در عین حال، انتقادهای جهانی به مرگ نوید افکاری، کشتی‌گیر جوان ایرانی که در حاشیه اعتراضات مرداد ۱۳۹۷ بازداشت و سپس به اتهام قتل یک مأمور امنیتی اعدام شد، همچنان ادامه دارد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز شنبه ۲۲ شهریور اجرای حکم اعدام نوید افکاری توسط رژیم ایران را اقدامی «خبیثانه و ظالمانه» خواند و آن را به شدت محکوم کرد.

آقای پمپئو در پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر ضمن استفاده از هشتگ فارسی «نویدمان را کشتند» نوشت: «اعدام نوید افکاری توسط رژیم ایران یک اقدام خبیثانه و ظالمانه است.ما آن را به قوی‌ترین شکل محکوم می‌کنیم. آن [اعدام]، حتی با معیارهای حقیر این رژیم، یک حمله شنیع به کرامت انسانی است.»

اتحادیه اروپا، آلمان، و فرانسه نیز اعدام نوید افکاری را محکوم کرده‌اند.

همچنین ببینید: ادامه واکنش‌های گسترده جهانی به اعدام نوید افکاری؛ چهره‌های سیاسی، فرهنگی، ورزشی و نهادهای حقوق بشر اعدام کشتی‌گیر ایرانی را محکوم کردند