ایران با دور زدن «تنگه هرمز» برای نخستین بار از دریای عمان نفت صادر می‌کند

عکس از ایرنا - ایران با دور زدن «تنگه هرمز» برای نخستین بار از دریای عمان نفت صادر می‌کند

ایران با افتتاح خط لوله جدیدی برای صدور نفت خام از طریق بندر جاسک، واقع در دریای عمان، برای نخستین بار بدون عبور از تنگه هرمز، به بازارهای جهانی دسترسی خواهد یافت.

رئیس جمهوری اسلامی ایران، حسن روحانی که از طریق ویدیو کنفرانس در مراسم افتتاح خط لوله حضور یافته بود، این طرح را «راهبردی» توصیف کرد.

بنا به گزارش‌‌های رسمی، طرح احداث خط لوله به طول نزدیک به یک‌هزار کیلومتر، از گوره به جاسک، در سال ۱۳۹۷ آغاز شد. هزینه‌ نهایی این پروژه حدود ۲ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

آسوشیتدپرس می‌نویسد با استفاده از دریای عمان، از وابستگی ایران به جزیره خارگ کاسته خواهد شد و راه میان‌بر، از طریق استان هرمزگان، هزینه کشتیرانی و بیمه نفتکش‌ها را کاهش می‌دهد.

طبق این گزارش، تاسیسات جدید برای بارگیری نفت خام که در فاصله ۷ کیلومتری ساحل قرار دارد، قادر است ساعتی ۳۰ هزار بشکه نفت به نفتکش‌ها منتقل کند. ایسنا نیز می‌گوید که فاز نخست این پروژه ظرفیت انتقال ۳۰۰هزار بشکه نفت در روز را دارد.

وزیر نفت جمهوری اسلامی گفت تاکنون ۸۲٪ طرح با هزینه بیش از ۱.۲ میلیارد دلار تکمیل شده است.

خبرگزاری فارس نیز پیشتر در گزارشی نوشت که «خط لوله گوره – جاسک، طرحی راهبردی... برای تمرکززدایی از پایانه نفتی خارگ و دور زدن تنگه‌ هرمز به عنوان یک نقطه استراتژیک و آسیب‌پذیر» است و به نقل از یکی از مدیران پروژه، افزود، طول نهایی خط لوله ۴۲ اینچی، ۹۹۶ کیلومتر خواهد بود، و قطعات ۱۲ متری لوله‌های آن، در داخل کشور تولید می‌شود.