نخستین جشنواره سینمایی حضوری عصر کرونا دو ماه دیگر برگزار می‌شود؛ حضور سه فیلم از ایران در «ونیز ۷۷»

کیت بلانشت، رئیس هیات داوران جشنواره ونیز ۷۷ است

هفتادوهفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز، نخستین جشنواره بین‌المللی حضوری در عصر کرونا، در ده روز اول ماه سپتامبر با حضور سه فیلم از سینمای ایران برگزار خواهد شد.

سه فیلمی که از سینمای ایران برای شرکت در هفتادوهفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز برگزیده شده‌اند عبراتند از: «خورشید» ساخته مجید مجیدی برای بخش مسابقه، و فیلم‌های «جنایت بی‌دقت» از شهرام مکری و «دشت خاموش» از احمد بهرامی که در بخش افق‌ها شرکت خواهند کرد.

با آغاز شیوع گسترده عامل بیماری کووید ۱۹، جشنواره‌ها، از جمله کن و ترایبکا، برنامه‌های خود را به اینترنت منتقل کرده بودند.

به گزارش آسوشیتدپرس، آلبرتو باربرا، مدیر جشنواره ونیز، روز سه‌شنبه ۲۸ ژوئیه، در یک مصاحبه مطبوعاتی ویدیویی تاکید کرد که علی‌رغم همه‌گیری کرونا، فیلم‌های جدید و برگزیده از ۵۰ کشور دنیا در جشنواره امسال شرکت خواهند داشت، هر چند در بخش مسابقه به جای ۲۱ فیلم، ۱۸ فیلم - از جمله دو فیلم از سینمای آمریکا - به رقابت خواهند پرداخت.

یکی از دو فیلم آمریکایی بخش مسابقه «جهانی که می‌آید» نام دارد. این فیلم درامی در باره دوران گسترش مرزهای غربی آمریکا، با شرکت کیسی افلک، است. فیلم آمریکایی دیگر نیز «سرزمین کوچ‌گر» به کارگردانی هنرمند چینی مقیم آمریکا کلوئه ژائو است.

«دوک» با شرکت جیم برادبنت، «خط اصلی» از کارگردان «جیا کوپولا»، «تکه‌های یک زن» با شرکت شیا لباف و ونسا کربی، از جمله فیلم‌های مطرح دیگری هستند که در جشنواره ونیز رونمایی خواهند شد.

لیدو، محل برگزاری مراسم اصلی جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز

برگزارکنندگان این جشنواره در کنفرانس ویدیویی خود تاکید کردند که جشنواره امسال فرش قرمز نخواهد داشت و به جای دستاوردهای هالیوود، تاکید جشنواره امسال بر سینمای جهانی است.

دور از تبعیض، به ریاست یک زن در هیات داوران

رئیس جشنواره البرتو باربرا گفت فیلم‌های امسال به دور از پیش‌داوری و تبعیض، و صرفا با توجه به کیفیت برگزیده شده‌اند و تصویری از سینمای آینده هستند. وی تاکید کرد که تقریبا نیمی از فیلم‌های شرکت‌کننده در بخش مسابقه جشنواره امسال ساخت کارگردانان زن هستند.

ریاست هیات داوران بخش مسابقه را کیت بلانشت، هنرپیشه استرالیایی بر عهده خواهد داشت و هیات داوران بخش افق‌ها با ریاست هنرمند فرانسوی کلر دنی تشکیل می‌شود.

«زن یک جاسوس» از کیوشی کوراساوا، «رفیق عزیز» از آندرئی کونچالووسکی، و «لیلا در حیفا» از هنرمند اسرائیلی ایموس گیتای، از فیلم‌های مطرح بخش مسابقه هستند.

سه فیلم از ایران

فیلم «بچه‌های خورشید» با تمرکز بر کودکان کار، که با نام «خورشید» سال گذشته از فجر، جشنواره داخلی حکومت ایران، جایزه بهترین فیلم را دریافت کرد، برگزیده بخش مسابقه جشنواره ونیز است. فیلم «جنایت بی‌دقت» شهرام مکری، با موضوعی در باره سینما، برای اولین بار در جهان در بخش افق‌های جشنواره ونیز نمایش داده خواهد شد. فیلم «دشت خاموش» در باره مشکلات چند خانواده کارگر، دومین کار احمد بهرامی است که در سینمای ایران به عنوان بازیگر شهرت دارد.

سایر فیلم‌های مطرح

«کفش‌ساز رویاها» مستندی از «لوکا گوادانینو» هنرمند ایتالیایی در باره مدساز برجسته سالواتوره فرگامو و فیلم «گرتا» در باره فعال نوجوان محیط زیست، گرتا تونبرگ، از جمله آثاری است که خارج از مسابقه نمایش داده خواهند شد.

روبرتو چیکوتا که از بهار امسال مدیریت «بی‌ینال ونیز»، سازمان برگزارکننده جشنواره ونیز، را برعهده گرفته، اعلام کرد که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، فروش بلیت اینترنتی انجام خواهد شد. همچنین به منظور اعمال فاصله‌گیری اجتماعی، میان هر دو تماشاگر، صرفنظر از ارتباط خانوادگی آنها، یک صندلی خالی قرار خواهد گرفت.