تیم «تمپا بِی باکِنیِرز» با غلبه بر «کانزاس سیتی چیفز» قهرمان پنجاه و پنجمین مسابقه فینال لیگ ملی فوتبال آمریکا یا «سوپربول» شد.
این تیم بر خلاف پیشبینی اکثر کارشناسان و در یک بازی یک طرفه، حریف خود را با نتیجه ۳۱ بر ۹ شکست داد و پس از ۱۸ سال قهرمان این رقابتها شد. مسابقه با حملات پراکنده و کماثر دو تیم همراه بود ولی تمپا بی باکانیرز به تدریج کنترل بازی را در دست گرفت و نیمه نخست را با نتیجه ۲۱ بر ۶ برد.
کانزاس سیتی چیفز که به عقیده بسیاری، از شانس بیشتری برای قهرمانی برخوردار بود، در اکثر دقایق، تحت تأثیر حریف قرار داشت و از فرم آرمانی و همیشگی خود دور بود.
«تام بردی» ستاره سوپربول ۵۵ بود. او که پیشتر با تیم نیو انگلند، ۹ بار در فینال سوپربول حضور یافته و شش بار قهرمان شده بود، سال گذشته به تیم شهر تمپا در فلوریدا پیوست و یکشنبه شب با قهرمانی این تیم، خود به هفتمین قهرمانی در سوپربول رسید.
نقطه قوت تمپا بی باکنیرز، خط دفاعی بود که به خوبی حملات کانزاس سیتی چیفز را خنثی کرد و فرصت چندانی به پاتریک هومس کوارتربک، و مهاجمین این تیم نداد. پس از قهرمانی تمپا بی باکانیرز، تماشاگران حاضر در ورزشگاه به جشن و پایکوبی پرداختند، و مراسم آتشباری و رقص نور، پایانبخش این مسابقه هیجانانگیز بود.
بازی با تماشاگران محدود
این مسابقه در ورزشگاه «ریموند جیمز» شهر تمپا در ایالت فلوریدا برگزار شد. به دلیل همهگیری ویروس کرونا، تعداد محدودی تماشاگر، حدود ۲۲ هزارنفر در ورزشگاه حضور داشتند و از نزدیک شاهد برگزاری مسابقه بودند. لیگ ملی فوتبال آمریکا، به منظور قدردانی از پزشکان و کادر درمانی، حدود هفت هزار و پانصد نفر از آنها را که واکسینه نیز بودند، به سوپربول دعوت کرد.
معمولا از پیش میزبان برگزاری سوپربال انتخاب میشود و این نخستین باری بود که سوپربول در ورزشگاه یکی از تیمهای حاضر در مسابقه فینال برگزار میشد، و اکثر تماشاگران از طرفداران تیم تمپا بی باکانیرز بودند.
اجرای موسیقی سوپربول
در فینال فوتبال آمریکایی چند بخش موسیقی اجرا میشود.
قبل از شروع مسابقه، «اچاییآر» هنرمند برنده جایزه گرمی آهنگ «آمریکای زیبا» را خواند.
سپس سرود ملی آمریکا توسط اریک چرچ خواننده موسیقی کانتری، و جازمین سالیوان اجرا شد. در این زمان هواپیماهای ارتش آمریکا از بالای ورزشگاه عبور کردند.
پیش از آغاز مسابقه، آماندا گورمن از چهرههای برجسته شعر و ادبیات آمریکا، با الهام از رویدادهای کنونی کشور، یکی از سرودههای جدیدش را برای حضار خواند. او در مراسم سوگند جو بایدن نیز شعر خوانی کرده بود.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و همسرش جیل بایدن بانوی اول ایالات متحده، در پیام تصویری کوتاهی، با آمریکاییان سخن گفتند. آنها ضمن تقدیر از کادر درمانی ایالات متحده، برای همدردی با قربانیان کرونا، خواستار یک دقیقه سکوت شدند.
امسال کنسرت بین دو نیمه یا «هفتایم شو» توسط خواننده کانادایی « د ویکند» اجرا شد و در مقایسه با سالهای گذشته، برنامهای ساده و کمحاشیه بود.
تهیهکنندگان برنامه، بر خلاف انتظار تماشاگران، از خواننده یا گروه دیگری دعوت نکرده بودند و سورپرایزی در کار نبود.