وزارت دادگستری آمریکا «روز بین‌المللی عدم هرگونه مدارا با مثله‌کردن جنسی زنان» را گرامی داشت

ختنه زنان که در شمال، غرب، و مرکز آفریقا بیشتر مرسوم است، عملی است که در آن بخش یا کل قسمت خارجی دستگاه تناسلی بریده می‌شود (عکس تزئینی)

وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا به مناسبت فرا رسیدن روز بین‌المللی «عدم هرگونه مدارا با مثله‌کردن جنسی زنان» بیانیه‌ای را در تارنمای خود منتشر کرده است.

در بیانیه وزارت دادگستری آمریکا آمده است که ختنه،‌ یا بریدن اندام تناسلی زنان، تاثیرات گسترده‌ای بر سلامت و حقوق انسانی زنان و دختران، و به طور کلی بر جامعه دارد.

این بیانیه می‌افزاید که روز بین‌المللی «عدم هرگونه مدارا با مثله‌کردن جنسی زنان»، در ۶ فوریه (۱۸ بهمن) فرصتی بود برای تامل در مورد قربانیانی که از بریدن اندام جنسی زنانه، یا به اصطلاح ختنه زنان، رنج برده‌اند؛ از جمله آنهایی که در نتیجه این عمل جان خود را از دست دادند، یا از عوارض مادام‌العمر آن رنج می‌برند.

شرکای مرکز مبارزه با ناقضان حقوق بشر و جنایت جنگی، از جمله وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا، اداره اعمال مهاجرت و گمرک آمریکا، اداره تحقیقات فدرال (اف بی آی)، و بخش حقوق بشر و دادسراهای ویژه بخش جنایی وزارت دادگستری آمریکا، به شرکای خارجی از سازمان‌های دولتی و غیر دولتی، و جوامع محلی پیوسته‌اند تا خواستار ریشه‌کردن این کار شوند.

نیکلاس ال. مک‌کوئید، جانشین دستیار دادستان کل کشور، از بخش جنایی وزارت دادگستری آمریکا گفت: «در ایالات متحده، به هیچ وجه با افرادی که دختران را تحت چنین عمل مضر و آسیب‌زایی قرار می‌دهند، مدارا نخواهد شد.»

وی افزود: «همان طور که کیفرخواست اخیر نشان می‌دهد، وزارت دادگستری به دنبال پاسخگو کردن همه مرتکبان به این عمل شنیع است و تمام مفاد قانون توقف مثله‌کردن جنسی زنان را به اجرا در خواهد آورد.»

بر اساس آمار یونیسف، در حال حاضر بیش از ۲۰۰ میلیون دختر و زن زنده در جهان تحت عمل بریدن اندام جنسی زنانه قرار گرفته‌اند.

در حالی که این عمل عمدتاً در شمال، غرب، و مرکز آفریقا مرسوم است، ولی در نقاط دیگر جهان، از جمله خاورمیانه، آسیا، و حتی ایالات متحده آمریکا نیز وجود دارد.