با کاهش محدودیتها در کشورهای مختلف و افزایش میزان سفرها، خبرگزاری بلومبرگ در مطلبی به احتمال سرایت ویروس در پرواز پرداخته است.
به نوشته این خبرگزاری، هرچند فضای هواپیما بسته است و افراد نسبتا نزدیک به یکدیگر مینشینند، تاکنون هیچ پروازی به پخش ویروس منجر نشده است. کارشناسان معتقدند پرواز کردن بدون ریسک نیست، اما باید مضرات و منافع آن را به نسبت هم سنجید.
بلومبرگ در این مطلب سراغ آرنولد بارنِت، استاد مدیریت علوم دانشگاه «ام آی تی»، رفته است. آقای بارنت تمامی احتمالات مبتلا شدن به ویروس هنگام پرواز، از جمله نشستن کنار فردی که ناقل ویروس است و امکان عدم کارایی ماسک در پیشگیری از سرایت ویروس، را مورد بررسی قرار داده است.
او همچنین عواملی مانند تهویه هوا و تازه شدن مداوم هوای داخل کابین هواپیما، که کارشناسان معتقدند احتمال سرایت ویروس از افرادی که در نزدیکی شما نیستند را کم میکند، را نیز مد نظر قرار داده است.
سیستم تهویه هواپیما از بیمارستانها بهتر است و هوای داخل کابین در هر ساعت ۳۰ بار تعویض میشود. با این حال، هنوز احتمال گرفتن ویروس از افرادی که در نزدیکی شما نشستهاند، وجود دارد.
بررسیهای آقای بارنِت نشان میدهد که احتمال مبتلا شدن به ویروس در یک پرواز ظرفیت تمکیل ۲ ساعته، ۱ در ۴۳۰۰ است؛ یعنی به طور متوسط از هر ۴۳۰۰ مسافر یک نفر ممکن است به ویروس مبتلا شود. این در حالی است که چنانچه هواپیما صندلی وسط را خالی بگذارد، این احتمال به ۱ در ۷۷۰۰ نفر کاهش مییابد.
احتمال مرگ ناشی از ابتلا به ویروس در پرواز کمتر نیز هست و بین ۱ در هر ۴۰۰ هزار و ۱ در هر ۶۰۰ هزار - بسته به سن و پیشینه بیماری فرد- تخمین زده شده است.
آقای بارنِت این ارقام را با احتمال سقوط مرگبار هواپیما که ۱ در ۳۴ میلیون است مقایسه میکند. با این حال او میگوید که پرواز در دوران شیوع کرونا را به افراد سالمند و آسیبپذیر توصیه نمیکند.