یکی از محققان تیم پژوهشی که تحت حمایت سازمان بهداشت جهانی برای تحقیق در مورد منشاء اصلی کووید۱۹ به شهر ووهان چین سفر کرده بود، میگوید، چین از دادن دادههای خام در مورد موارد اولیه این بیماری امتناع ورزید. وی گفت این کار تلاش آنها برای درک چگونگی شیوع ویروس کرونا را به طور بالقوه پیچیده میکند.
به گزارش رویترز، دامنیک دُوایر، کارشناس بیماریهای عفونی از استرالیا و یکی از اعضای تیم سازمان بهداشت جهانی، میگوید، تیم پژوهشی آنها داده های خام ۱۷۴ بیمار در اولین مرحله شیوع ویروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹، همچنین موارد دیگری را درخواست کرده بود، ولی مقامات چینی تنها خلاصه دادهها را در اختیار آنها قرار دادند.
آقای دوایر گفت، چنین داده های خام که به «لیست خطی» شناخته می شود، بدون نام و نشان است؛ ولی جزئیاتی مثل سؤالهایی که به طور جداگانه از بیماران شده، پاسخ آنها، و نحوه تجزیه و تحلیل پاسخها را شامل میشود.
آقای دوایر روز شنبه از طریق تماس تصویری از شهر سیدنی استرالیا، جایی که در قرنطینه به سر می برد، به رویترز گفت: «این یک روش استاندارد برای بررسی شیوع [یک بیماری] است.»
وی افزود دستیابی به داده های خام از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که تنها نیمی از ۱۷۴ تن از بیماران در معرض بازار غذاهای دریایی ووهان - جایی که ویروس در ابتدا در آنجا شناسایی شد - قرار گرفته بودند.
سازمان بهداشت جهانی روز جمعه اعلام کرد که خلاصه یافتههای تیم پژوهشی آنها در اوایل هفته آینده منتشر خواهد شد.
همچنین ببینید: تیم پژوهشی سازمان بهداشت جهانی: بعید است ویروس کرونا از آزمایشگاهی در چین به بیرون راه یافته باشد