نگاهی به لیست کامل زنان دریافت‌کننده جایزه «زنان شجاع» از سوی وزارت خارجه آمریکا؛ شهره بیات و ۱۳ زن دیگر

شهره بیات (عکس بزرگ) در کنار سایر برندگان جایزه سال وزارت خارجه آمریکا

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در روز دوشنبه هشتم مارس، به مناسبت روز جهانی زن، میزبان مراسم مجازی اهدای «جوایز بین‌المللی زنان شجاع» خواهد بود. جیل بایدن، بانوی اول آمریکا در این مراسم سخنرانی خواهد کرد.

در این مراسم از دستاوردهای برجسته زنان تجلیل می‌شود و جایزه افتخاری نیز به هفت فعال از افغانستان که در سال ۲۰۲۰ جان خود را در راه بهبود زندگی هموطنان خود از دست دادند و ترور شدند اعطاء خواهد شد.

این برنامه را به طور زنده و با ترجمه همزمان به فارسی، از صدای آمریکا دنبال کنید

اما این ۱۴ زن چه کسانی هستند:

ایران – شهره بیات

خانم بیات نخستین و تنها زن داور بین‌المللی شطرنج رتبه A در آسیا، استاد و آموزگار فدراسیون جهانی شطرنج (فیده) است، در سال ۲۰۲۰ در یک مسابقه بین المللی بی حجاب حاضر شد. پس از آن، با اینکه فشارهایی از سوی حکومت ایران بر او و خانواده‌اش اعمال شد گفت که حاضر به عذرخواهی نیست. او آبان گذشته از بریتانیا پناهندگی گرفت.

ترکیه- جانان گولو

خانم گولو او ۳۱ سال است که به عنوان یک فعال مدنی فعالیت می‌کند و ریاست فدراسیون انجمن‌های زنان ترکیه را بر عهده دارد. خانم گولو برای برابری جنسیتی و ارتقای جایگاه و نقش زنان در کشورداری، نیروی کار و آموزش تلاش می‌کند.

بلاروس- ماریا کالسنیکاوا

پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری در نهم ماه اوت سال ۲۰۲۰، نقش مهمی در جنبش زنان بلاروسی و ظاهر شدن آنها به عنوان یک نیروی غالب سیاسی و محرک تحولات اجتماعی ایفا کرد. او و دو زن دیگر پس از زندانی شدن و تبعید سه نفر از محبوب‌ترین مخالفان مرد، پرچم مبارزات را در دست گرفتند و چالشی تاریخی پیش پای حاکمیت ۲۶ ساله لوکاشنکو گذاشتند.

برمه – فایو فایو آنگ

او بنیانگذار موسسه آشتی وینگز است؛ سازمانی که هدفش تسهیل تبادلات بین جوانان از گروه های مختلف قومی و مذهبی است.

کامرون – ماکسیمیلین نامبه

او به رغم ناملایمات برای ارتقای وضعیت حقوق بشر در کامرون و آفریقای مرکزی مدیریت، شجاعت و استقامت خارق‌العاده‌ای نشان داده است.

چین – وانگ یو

وانگ یو یکی از برجسته ترین وکلای حقوق بشر در چین است که تا زمان بازداشت و حبس خود در پی آزار وکلا و حامیان حقوق بشر طی سرکوب موسوم به ۷۰۹ فعالیت خود را متوقف نکرد.

کلمبیا- مایرلیس آنگاریتا

خانم آنگاریتا خودش را در معرض خطر قرار داد و با شجاعت، برای ترویج صلح و حقوق بشر در کشور تلاش کرد و نقش مهمی در بهبود امنیت، وضعیت معیشت و بالا بردن مقاومت رهبران زن و قربانیان بحران در کلمبیا ایفا کرد. او با راه‌اندازی یک انجمن مدنی، راوی قصه‌های قربانیان بحران و خشونت در کلمبیا شده است.

کنگو- جولیان لوسنج

از سال ۱۹۷۸، او یکی از زنان پیشرو در کنگو است که برای از بین بردن خشونت‌های جنسیتی و حقوق زنان و دختران در شرایط بحرانی مبارزه کرده است.

گواتمالا- قاضی اریکا آیفان

قاضی اریکا لورنا آیفان، مسئول پرونده‌های فساد و جنایت جنگی در دادگاه بوده که به افترا و تهدید به خشونت علیه او انجامیده است.

نپال – مسکان خاتون

او یکی از قربانیان اسیدپاشی است که در اصلاح قوانین و جرم انگاری اسیدپاشی و در نظر گرفتن مجازات برای مجرمان نقش مهمی ایفا کرده است.

سومالی- زهرا محمد احمد

او یک وکیل برجسته است که به مدت بیش از بیست سال، در خط مقدم حمایت از حقوق بشر گروه‌های آسیب‌پذیر در سومالی قرار داشته و کمک‌های حقوقی زیادی به قربانیان خشونت‌های جنسی و جنسیتی و زنان زندانی کرده است.

ونزوئلا- آنا روزاریو کنتراس

به عنوان رئیس انجمن پرستاران کاراکاس در خط مقدم حمایت از حقوق اعضای کادر درمان، بیماران و اتحادیه‌های کارگری بوده است.

سریلانکا- رانیتا گاناراجا

حقوقدان حامی حقوق گروه‌های آسیب‌پذیر و به حاشیه رانده شده است و به رغم تهدیدها و موانعی که حکومت ایجاد می‌کند به خانواده افرادی که ناپدیده شده‌اند و یا بدون اتهام در زندان به سر می‌برند کمک حقوقی رایگان ارائه می‌دهد.

اسپانیا – خواهر روحانی آلیشیا واکس مورو

او به عنوان پرستار در مصر خدمت می‌کرد و تمرکزش کمک به بیماران کم درآمد بود. سپس به کرانه باختری رفت تا به پناهجویان آسیب‌دیده کمک کند. با شیوع ویروس کرونا، به ایتالیا سفر کرد تا به خواهران راهبه کمک کند.

برنامه ویژه بزرگداشت روز جهانی زن از صدای آمریکا – دوشنبه ۱۰ شب به وقت ایران

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

برنامه ویژه بزرگداشت روز جهانی زن از صدای آمریکا – دوشنبه ۱۰ شب به وقت ایران