ایالات متحده تحریمهای چین علیه دو مقام آمریکایی و یک قانونگذار کانادایی را محکوم کرد. این افراد به دلیل مخالف با رویه چین در نقض حقوق مسلمانان اویغور و سایر اقلیتها از سوی پکن مورد تحریم قرار گرفتهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای که روز ۷ فروردین منتشر شد، اقدام چین را تلافیجویانه خوانده و تاکید کرده است که چنین اقداماتی تنها موجب افزایش توجه جهانیان به نسل کشی جاری در چین و جنایت علیه بشریت در سین کیانگ خواهد شد.
در بیانیه آقای بلینکن آمده است واشنگتن ضمن اعلام همبستگی با کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، و سایر شرکا و متحدان در سراسر جهان، در کنار آنها ایستاده و از دولت چین میخواهد به بدرفتاریها و تخلفها علیه حقوق بشر درآن کشور پایان دهد.
اقدام پکن در تحریم دو مقام آمریکایی عضو کمیسیون آزادی مذهبی بینالمللی و یک مقام کانادایی واکنشی است به اقدام هماهنگ آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، و کانادا در تحریم مقامهای چینی که در استان سین کیانگ در غرب چین اقلیت مسلمان را سرکوب می کنند.
جاستین ترودو نخست وزیر کانادا نیز اقدام چین را محکوم کرده است.
همچنین ببینید: آمریکا هم به اتحادیه اروپا برای تحریم چهار مقام چین به خاطر نقض حقوق مسلمانان اویغور پیوست
نهادهای بین المللی حقوق بشری از ایالت سین کیانگ به عنوان کانون خشونت ضد دولتی یاد میکنند ولی به ادعای پکن، سخت گیری های امنینی در آن منطقه طی سالهای اخیر منجر به برقراری صلح شده است.
یک دیدگاه حقوقی رسمی در بریتانیا با استناد به شواهد معتبر نشان میدهد دولت چین در حال ارتکاب جنایت نسلکشی علیه اویغورها است.
چندی پیش آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در نخستین گفتوگو با مقامهای ارشد چین در این مقام، پکن را بابت رفتارش با اویغورها، تبتیها، و هنگکنگیها تحت فشار قرار داد.