مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، میگوید که برخی از دُزهای واکسن کووید-۱۹ احتمالا از اواسط ماه دسامبر در آمریکا توزیع میشود.
به گزارش تارنمای خبری شبکه «سیبیاس»، مایک پنس که ریاست کارگروه مقابله با ویروس کرونای کاخ سفید را بر عهده دارد، روز دوشنبه در جریان یک کنفرانس تلفنی با اعضای کارگروه مقابله با ویروس کرونای کاخ سفید، به فرمانداران کشور گفت: «ما قویا معتقدیم که روند توزیع واکسن میتواند از هفته ۱۴ دسامبر آغاز شود.»
او با اشاره به این که پس از شرکت «فایزر»، شرکت «مدرنا» نیز درخواست مجوز اضطراری توزیع واکسن کرونا در آمریکا را ارائه کرده است، یادآور شد که «در این مسیر به سرعت پیش میرویم.»
محور اصلی این کنفرانس تلفنی، که هدایت آن را معاون ریاست جمهوری آمریکا بر عهده داشت، تعیین جدول زمانی تأیید و توزیع واکسن در ایالات متحده بود.
دکتر استیون هان، کمیسر اداره نظارت بر مواد غذایی و دارویی آمریکا یا «افدیای»، توزیع واکسن کرونا را در تاریخ ۱۴ دسامبر تأیید نکرد، ولی گفت که این اداره پس از این که نظر یک گروه کارشناسی خارج از سازمان را درباره واکسن شرکت فایزر در تاریخ دهم دسامبر دریافت کرد، درباره تقاضای اعطای مجوز اضطراری به این شرکت تصمیم خواهد گرفت.
دکتر استیون هان درباره روند ارزیابی واکسن توضیحاتی داد و گفت که این سازمان، تمامی دادهها، وضعیت بیماران، و کیفیت محصولات شرکتها را به دقت بررسی میکند، و پس از تجزیه و تحلیل آماری کامل، واکسن کرونا را تأیید و یا رد میکند.
به گزارش تارنمای خبری شبکه «سیبیاس» و بر اساس دستور کار این جلسه، توزیع واکسن کرونای شرکت فایزر از ۱۵ دسامبر، و واکسن کرونای شرکت مدرنا احتمالا از ۲۲ دسامبر آغاز میشود.
در صورت تأیید مجوز اضطراری، شرکت فایزر قادر خواهد بود تا حدود ۶.۴ میلیون دز واکسن را از ۱۳ تا ۱۹ دسامبر توزیع کند که برای واکسینه کردن حدود سه میلیون نفر کافی است.
واکسن فایزر باید دو بار تزریق شود، و این شرکت در فاز نخست توزیع، تعدادی از دزها را نیز برای پشتیبانی، ذخیره میکند.
انتظار میرود یک هفته بعد، شرکتهای فایزر و مدرنا، دزهای کافی برای واکسینه کردن ده میلیون آمریکایی تولید کنند، و این رقم تا پایان ماه نزدیک به ۳۰ میلیون نفر افزایش مییابد.
مایک پنس، معاون ریاست جمهوری آمریکا، با اشاره به چالشهای موجود، از فرمانداران کشور خواست که به صورت فعال، آموزش و آگاهیهای بیشتری را درباره واکسن در اختیار ساکنان ایالات خود قرار دهند و باعث افزایش اعتماد عمومی نسبت به واکسن کووید-۱۹ شوند.
دکتر آنتونی فاوچی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا و یکی از اعضای کارگروه کرونای کاخ سفید، با اشاره به سرعت روند تأیید واکسن گفت: «این به هیچوجه اصول ایمنی و صداقت علمی را به مخاطره نمیاندازد.»
او ضمن تحسین واکسن کرونای شرکت مدرنا، گفت: «این واکسن در پیشگیری از پیامدهای شدید بیماری بسیار کارآمد است.»
دکتر فاوچی تأکید کرد که اظهارات نادرستی که درباره مداخله دولت و یا شرکتها در روند تأیید واکسن مطرح شده است، واقعیت ندارد.