رئیس جمهوری آمریکا میگوید که ایالات متحده برای توقف خشونت جاری بین ارمنستان و آذربایجان تلاش میکند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، عصر روز یکشنبه ۶ مهرماه در جریان یک جلسه مطبوعاتی درباره درگیری بین کشورهای آذربایجان و ارمنستان گفت: «ما با جدیت به آن نگاه میکنیم. ما در آن منطقه روابط خوب زیادی داریم. ما بررسی خواهیم کرد تا ببنیم آیا میتوانیم آن [درگیری] را متوقف کنیم.»
به گزارش رویترز در پی درگیری میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، روز یکشنبه دست کم ۱۶ نظامی و چندین غیر نظامی کشته شدند. این درگیری، که شدیدترین درگیری میان دو طرف از سال ۲۰۱۶ تا کنون است، باعث ایجاد نگرانیهایی درباره ثبات در منطقه قفقاز جنوبی شده است. این منطقه در واقع مسیر خط لولههای حامل نفت و گاز به بازارهای جهانی است.
همچنین ببینید: درگیری نظامی ارمنستان و آذربایجان؛ در ارمنستان حکومت نظامی اعلام شده و ارتش به حالت آمادهباش کامل درآمده استهمچنین وزارت خارجه آمریکا نیز با انتشار بیانیهای خواستار توقف فوری درگیری میان هر دو کشور شده است.
مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، شامگاه یکشنبه ۶ مهرماه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که ایالات متحده از گزارشهای مربوط به اقدامات گسترده نظامی در منطقه «قرهباغ کوهستانی» (ناگورنو قرهباغ) که منجر به تلفات قابل توجهی، از جمله غیرنظامیان شده، نگران است.
در ادامه بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: «ایالات متحده این خشونتها را به شدت محکوم میکند. [استیون] بیگن [معاون وزیر خارجه آمریکا]، با جیحون بایراموف، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان، و زهراب مناتسکانیان، وزیر خارجه ارمنستان، تماس گرفت و از هر دو طرف خواست فورا جنگ را متوقف کنند، از خطوط ارتباطی مستقیم کنونی میان خود برای جلوگیری از وخیمتر شدن اوضاع استفاده کنند، و از سخنان و اقدامات بیفایدهای که موجب افزایش تنشها میشود، پرهیز کنند.»
The U.S. is alarmed by reports of military action along the Line of Contact between Armenia and Azerbaijan. We extend our condolences to the families of those killed and injured. We remain committed to helping the sides achieve a peaceful settlement. https://t.co/ktpz9QG2R7
— Morgan Ortagus (@statedeptspox) September 27, 2020
اورتگاس با بیان این که «ورود طرفهای خارجی» می تواند باعث تشدید تنش ها در منطقه شود، از طرفین درگیری خواست که با روسای مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا همکاری کنند تا در اسرع وقت به مذاکرات اساسی بازگردند.
او افزود که ایالات متحده به عنوان یکی از روسای مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، همچنان متعهد است که به طرفین کمک کند تا با یک راه حل مسالمت آمیز و پایدار برای حل و فصل منازعات خود دست پیدا کنند.
پیش از این نیز روسای مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، از جمله اندرو شوفر از ایالات متحده آمریکا و استفان ویسکونتی از فرانسه، روز یکشنبه با انتشار بیانیهای مراتب نگرانی عمیقشان را در مورد «اقدامات گسترده نظامی در امتداد خط تماس در منطقه درگیری قره باغ کوهستانی»، اعلام کرده بودند.