یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به صدای آمریکا گفت که ایالات متحده از اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان تقاضای استعفا نکرده است و «شایعاتی که منتشر شده است، کاملاً نادرست است.»
به گزارش بخش دری صدای آمریکا، یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تکذیب تقاضای استعفا از اشرف غنی تاکید کرد: «تصمیم در مورد اینکه چه کسی آن کشور [افغانستان] را رهبری کند، مربوط به افغانها است.»
برخی رسانههای عمدتا فارسیزبان گزارش داده بودند که آمریکا خواستار کنارهگیری آقای غنی از قدرت شده است.
یک روز پیشتر عمران خان، صدر اعظم پاکستان اعلام کرده بود رهبران طالبان به وی گفتهاند تا زمانی که اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان باشد، آن گروه حاضر به مذاکره صلح نخواهد شد.
از سوی دیگر وزیران خارجه و دفاع آمریکا روز پنجشنبه ۲۱ مرداد در گفتوگوی تلفنی با اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان درباره آخرین تحولات کشورش تاکید کردند که ایالات متحده به حمایت از امنیت و ثبات افغانستان در مواجهه با خشونت طالبان پایبند باقی خواهد ماند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای ضمن اعلام این خبر گفت، آنتونی بلینکن وزیر خارجه و لوید آستین وزیر دفاع به آقای غنی اطلاع دادند با توجه به تحولات امنیتی جاری در افغانستان، ایالات متحده از حضور غیرنظامی خود در آن کشور خواهد کاست.
بنا بر اعلام ند پرایس، آنها تاکید کردند که آمریکا بر حفظ روابط دیپلماتیک و امنیتی خود با دولت افغانستان متعهد خواهد ماند. طرفین در این گفتوگو درباره فضای امنیتی جاری در افغانستان، تلاشها برای مهار خشونت و اقدامات دیپلماتیک مرتبط تبادل نظر کردند.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در این گفتوگو بار دیگر بر لزوم دستیابی به یک راه سیاسی برآمده از مذاکره برای پایان دادن به درگیریها در افغانستان تاکید کرد.
همچنین ببینید: سقوط دهمین و یازدهمین مراکز استان افغانستان؛ غزنی و هرات در تصرف طالبان؛ حضور دیپلماتیک آمریکا کاهش مییابدطالبان تا روز پنجشنبه ۲۱ مرداد ۱۱ مرکز استان از ۳۴ مرکز استان در افغانستان را تحت کنترل خود آورد.
غزنی و هرات تنها چند هفته پیش از پایان مأموریت نظامی آمریکا در افغانستان، به تصرف شورشیان درآمده است. به گزارش آسوشیتدپرس، تصرف هرات بزرگترین پیروزی طالبان به شمار می رود.
با سقوط غزنی، بزرگراه مهمی که پایتخت افغانستان را با استانهای جنوبی این کشور مرتبط میکند، قطع میشود.