مهمترین و تازهترین خبرها مربوط به همهگیری کرونا در جهان و ایران را در زیر دنبال کنید
- ساعت ۲۳:۵۰
شرکت «اپل» اعلام کرد که به دلیل افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا، بار دیگر فروشگاههای خود را در ایالتهای آریزونا، کارولینای شمالی، کارولینای جنوبی و فلوریدا تعطیل میکند. اپل در روزهای اخیر، مشغول بازگشایی فروشگاههایش در سراسر آمریکا بوده است و محدودیتهایی را با توجه به شیوع ویروس در محل فعالیت فروشگاهها، برای پیشگیری از سرایت ویروس اعمال کرده است.
- ساعت ۲۳:۳۰
انستیتوی ملی بهداشت ایتالیا با بررسی آب فاضلاب به این نتیجه رسیده است که ویروس کرونا دو ماه پیش از شناسایی نخستین بیمار در شهرهای بزرگ این کشور پخش شده بوده است.
این مطالعه نشان میدهد ویروس همزمان با پخش در چین در ایتالیا نیز شیوع پیدا کرده بود. پژوهشگران در نمونه آب فاضلاب شهرهای میلان، تورین و بولونیا که در ماه دسامبر گرفته شده است، نشانههایی از ویروس جدید کرونا یافتهاند. این در حالی است که نخستین مورد ابتلا در ایتالیا اواسط ماه فوریه گزارش شد.
- ساعت ۲۳:۰۴
تدروس آدهانوم، دبیر کل سازمان بهداشت جهانی با اعلام اینکه در یک روز، ۱۵۰ هزار نفر به تعداد بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» اضافه شده است گفت دنیا در مرحله «جدید و خطرناکی» از شیوع ویروس قرار دارد.
آقای آدهانوم گفت نیمی از مبتلایان جدید در قاره آمریکا و تعداد زیادی نیز در آسیای جنوبی و خاورمیانه مشاهده شدهاند. او بر ادامه رعایت فاصله اجتماعی و هوشیار بودن دولتها تأکید کرد.
- ساعت ۲۲:۴۳
شبکه خبری سیانان در گزارشی از پروسه درمانی در پرتغال نشان میدهد در بیش از شصت درصد از بیمارانی که برای تنفس نیاز به دستگاه دارند از استروئید که خاصیت ضدالتهابی دارد استفاده میشود؛ دارویی که به تازگی نشان داده است میتواند به نجات جان بیمارانی که حال وخیمی دارند کمک کند. همچنین بیماران در پی بروز نخستین علائم تنگی نفس، به بخش مراقبتهای ویژه منتقل میشوند تا به دستگاه تنفس مصنوعی وصل شوند.
پرتغال، یکی ازموفقترین کشورهای اروپایی در پایین نگه داشتن شمار مرگومیر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا بوده است. این کشور، تاکنون ۳۸ هزار و ۴۶۴ مورد ابتلا و ۱۵۲۷ مورد مرگ را ثبت کرده است.
- ساعت ۲۲:۰۶
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در عربستان سعودی از ۱۵۰ هزار نفر عبور کرد. عربستان در ده روز گذشته، شاهد افزایش موارد بیماری بوده است. وزارت بهداشت این کشور روز جمعه، از ۴ هزار و ۳۰۱ مورد جدید خبر داد که شمار کل مبتلایان در این کشور را به ۱۵۰ هزار و ۲۹۲ نفر رساند.
مقامات عربستان، ماه گذشته اعلام کردند حکومت نظامی که برای مهار ویروس در سراسرکشوربرقرار شده است به جز در جده و مکه، از روز بیست و یکم ماه ژوئن ( اول تیر) پایان خواهد یافت.
- ساعت ۲۱:۴۴
در کلمبیا، مردم به فروشگاهها هجوم آوردند تا از یک روز بدون مالیات بهرهمند شوند. حذف موقتی مالیات نوزده درصدی از محصولات به منظور رونق بخشیدن به اقتصاد، یکی از شعارهای انتخاباتی ایوان دوکه رئیس جمهوری این کشوربود.
هر چند کارشناسان بهداشتی به دلیل شیوع ویروس کرونا نسبت به تجمع مردم هشدار داده بودند، تصاویر منتشر شده بر شبکههای اجتماعی برای بسیاری تداعیکننده «جمعه سیاه» در آمریکا هستند که فروشگاهها با تخفیفهای کم نظیر، عده زیادی را به خرید تشویق میکنند.
کلمبیا تاکنون ۶۰ هزار و ۳۸۷ مورد ابتلا به ویروس کرونا را ثبت کرده است.
- ساعت ۲۰:۵۴
بررسی بیش از ۲۰ هزار بیمار بستری شده در بیمارستان که از افراد بهبودیافته از «کووید-۱۹» پلاسمای خون دریافت کردهاند نشان میدهد این روش درمانی، بی خطر است و انتقال پلاسما در آغاز دوره بیماری میتواند برای بیمار مفید باشد.
پلاسمای خون بهبودیافتهها، حاوی پادتن ضدویروس است و به سیستم ایمنی فرد مبتلا کمک میکند بهتر با ویروس مبارزه کند. پلاسمادرمانی پیشتر نیز برای بیماریهایی چون ابولا ، سرخک و آنفولانزا مورد استفاده قرار گرفته است.
- ساعت ۱۹:۵۶
ایالت فلوریدا، بالاترین شمار مبتلایان به «کووید-۱۹» در یک روز را با ثبت ۳هزار و ۸۲۲ مورد جدید گزارش داد.
رکورد پیشین این ایالت در افزایش روزانه شمار مبتلایان، دیروز با ۳ هزار و ۲۰۷ مبتلای جدید ثبت شده بود. شمار کل مبتلایان در فلوریدا به ۸۸ هزار و ۷۴۸ نفر رسید.
- ساعت ۱۹:۴۱
کن گریفین، میلیاردر آمریکایی و مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری «سیتادل» نزدیک ۵ میلیون دلار برای تعمیر مسیر پیادهروی دریاچه شیکاگو که در اثر توفان آسیب دیده بخشید. این مسیر ۲۹ کیلومتری از ماه مارس به دلیل شیوع ویروس کرونا بسته شد اما قرار است از دوشنبه این هفته دوباره باز شود. آقای گریفین در سال ۲۰۱۶ نیز، ۱۲ میلیون دلار برای جداسازی مسیر دوچرخهسواران و عابران در این جاده مشهور و پر رفتوآمد بخشیده بود.
- ساعت ۱۸:۳۴
یک پژوهش بریتانیایی نشان میدهد افرادی که از جنوب آسیا هستند، در پی ابتلا به «کووید-۱۹» و بستری شدن در بیمارستان، بیشتر از دیگران با خطر مرگ روبرو میشوند. این اطلاعات از بررسی حدود ۳۵ هزار بیمار در ۲۶۰ بیمارستان به دست آمده است.
پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند که خطر مرگ برای این افراد، ۱۹ درصد بیشتر از دیگر بیماران است.
۴۰ درصد از بیماران جنوب آسیا که بررسی شدند به دیابت مبتلا بودند که یکی از عوامل مهم در وخیم شدن حال بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» است.
- ساعت ۱۸:۰۱
جمهوری چک، بالاترین افزایش روزانه شمار مبتلایان به «کووید-۱۹» در دو ماه گذشته را ثبت کرد. از اواسط ماه آوریل، این سومین باری است که شمار مبتلایان در یک روز از ۱۰۰ نفر فراتر میرود. جمهوری چک از اواسط ماه گذشته، کاهش محدودیتها را آغاز کرد. این کشور در کل، ۱۰ هزار و ۲۸۳ مورد ابتلا و ۳۳۴ مورد مرگ ناشی از ابتلا به «کووید-۱۹» داشته است.
ساعت ۱۷:۳۱
در ده ایالت آمریکا، متوسط افزایش روزانه شمار مبتلایان به ویروس کرونا طی هفت روز گذشته، به بالاترین حد خود از زمان آغاز همهگیری کرونا رسیده است و مقامات محلی برای مهار ویروس راهکارهای تازهای را مورد بررسی قرار میدهند.
فرماندار ایالت کالیفرنیا، استفاده از ماسک در مکانهای عمومی را در سراسر این ایالت اجباری کرده است. ایالت اورگان نیز در برخی از مناطق استفاده از ماسک را اجباری کرده است و ایالتهای کارولینای شمالی و آریزونا نیز به فکر راهکارهایی مشابه برای پیشگیری از شیوع ویروس هستند.
تاکنون، ۲ میلیون و ۱۹۱ هزار و ۲۰۰ نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و از این تعداد، ۱۱۸ هزار و ۴۳۵ نفر جان خود را از دست دادهاند.
- ساعت ۱۴:۱۱
با مرگ دستکم ۱۲۰ نفر دیگر بر اثر کرونا در ایران تعداد مرگ بر اثر این بیماری به نسبت روز پنجشنبه افزایش چمشگیری داشت.
سیما لاری سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز جمعه اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۰ تن دیگر بر اثر کرونا جان باختند و ۲۶۱۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا نیز شناسایی شد. روز پنجشنبه تعداد مرگ ۸۷ مورد اعلام شده بود.
نگرانیها درباره شدت موج دوم کرونا در ایران جدی است و این مقام وزارت بهداشت تائید کرد که وضعیت استانهای خوزستان، هرمزگان، کردستان، بوشهر، آذربایجان غربی و ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان «قرمز» است.
صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی همچون آمارهای چین و روسیه به شدت مورد تردید است و سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کردهاند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی در ایران است.