کرونا در ایران و جهان؛ چهارشنبه ۲۸ خرداد | شمار رسمی مبتلایان کرونا در ایران بیش از ۱۹۵هزارنفر اعلام شد

صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی به شدت مورد تردید است

مهمترین و تازه‌ترین خبرها مربوط به همه‌گیری کرونا در جهان و ایران را در زیر دنبال کنید

  • ساعت ۲۳:۴۹

آمازون در حال آزمایش نوعی دستگاه پوشیدنی است که با بهره‌گیری از هوش مصنوعی طراحی شده و هنگام عدم رعایت فاصله اجتماعی توسط کارمندان بوق می‌زند و چراغش روشن می‌شود. آمازون در دوران شیوع ویروس کرونا به دلیل کند بودن در ارائه پوشش‌های محافظتی به کارمندانش از سوی قانونگذاران آمریکایی و اتحادیه‌ها مورد انتقاد قرار گرفت.

  • ساعت ۲۳:۰۷

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید داروی دگزامتازون که پژوهشگران بریتانیایی معتقدند به نجات جان مبتلایان به «کووید-۱۹» کمک می‌کند باید تنها برای موارد بسیار جدی مورد استفاده قرار بگیرد. این دارو از دهه ۱۹۶۰ میلادی برای کاهش التهاب استفاده می‌شود اما پژوهشهای جدید نشان داده است که دگزامتازون می‌تواند میزان مرگ در بیماران مبتلا به ویروس کرونا را که وضعیت وخیمی دارند تا یک سوم کاهش دهد.

  • ساعت ۲۲:۵۶

داده های دانشگاه جانز هاپکینز نشان می‌دهد شمار قربانیان ویروس کرونا در جهان به نیم میلیون نفر نزدیک می‌شود که از هر‌ چهار قربانی، یک نفر در آمریکا است. تاکنون، بیش از ۸.۲ میلیون نفر در گوشه و کنار جهان به این ویروس مبتلا شده‌اند که از این تعداد، ۴۴۵ هزار و ۴۵۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

فروشگاهی در لندن

  • ساعت ۲۱:۴۴

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در ورودی اقامتگاه خود تونلی کار گذاشته است که مهمانان را پیش از ورود با اسپری ضدعفونی پاک می‌کند. به گزارش روزنامه گاردین به نقل از رسانه دولتی روسیه، این سیستم قابلیت اندازه‌گیری درجه حرارت بدن و شناسایی صورت افراد را نیز دارد. روسیه با داشتن بیش از ۵۵۰ هزار مبتلا، رتبه سوم در‌جهان را دارد. صحت آمار روسیه همچون جمهوری اسلامی ایران و چین به شدت مورد تردید است.

  • ساعت ۲۱:۰۵

شانزده دوست که در پی بازگشایی رستورانها و بارها در فلوریدا، برای جشن تولد یکی از دوستانشان به یک میکده رفته بودند، همه به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. سه نفر از آنها در گفتگویی که با شبکه خبری سی‌ان‌ان داشتند به مردم یادآوری کردند که همه‌گیری کرونا به پایان نرسیده است و باید همچنان مراقب باشند. آنها می‌گویند این میکده شلوغ بود و کمتر کسی ماسک زده بود. نتیجه تست کرونای دست‌کم ۷ نفر از کارمندان این میکده نیز مثبت بوده است.

  • ساعت ۲۰:۰۴

اسپانیا در یک مراسم رسمی که روز شانزدهم ژوئیه (۲۶ تیر) در میدان کاخ سلطنتی مادرید برگزار خواهد شد یاد قربانیان ویروس کرونا را گرامی خواهد داشت. این مراسم با حضور مقامات اتحادیه اروپا و سازمان بهداشت جهانی برپا خواهد شد. ویروس کرونا در اسپانیا، ۲۷ هزار و ۱۳۶ قربانی گرفته است. در‌کل، ۲۴۴ هزار نفر در این کشور به «کووید-۱۹» مبتلا شده‌اند.

  • ساعت ۱۹:۵۰

صلیب سرخ آمریکا می‌گوید برای کمک‌ به مقابله با ویروس کرونا، از این‌ پس‌ تمامی خونهای اهدا شده را برای پادتن ضدکرونا تست می‌کند. این سازمان همچنین اهداکننده‌ها را در صورتی که میزان قابل توجهی پادتن در خونشان داشته باشند طی ده روز مطلع می‌کند.

تولید پادتن، بخشی از واکنش سیستم ایمنی بدن به ویروس است و به مقامات بهداشتی کمک می‌کند تصویر دقیق‌تری از وسعت پخش ویروس میان مردم به دست آوردند.

  • ساعت ۱۸:۲۸

برج ایفل، از محبوب‌ترین جاذبه‌های توریستی دنیا برای بازگشایی آماده می‌شود. شیوع ویروس کرونا، برج ایفل را با طولانی‌ترین تعطیلی از زمان جنگ جهانی دوم مواجه کرد. هر چند این مکان توریستی دوباره‌ باز می‌شود اما مانند گذشته نخواهد بود و برای پیشگیری از شیوع ویروس، میزبان عده محدودی خواهد بود که تنها می‌توانند در طبقه اول و دوم برج رفت‌وآمد کنند.

برج ایفل از هفته آینده با محدودیتهایی در پذیرش دیدارکننده‌ها بازخواهد شد

  • ساعت ۱۸:۱۹

اپلیکیشن ردیابی ویروس کرونا در آلمان، در بیست و چهار ساعت نخست از زمان راه‌اندازی‌اش ۶.۵ میلیون بار بر روی گوشی‌های هوشمند دانلود شد‌. دولت آلمان روز گذشته از شهروندان خود خواست تا «اپلیکیشن هشدار کرونا» (Corona Warning App) را دانلود کنند. این اپلیکیشن، کاربر را در صورتی که نزدیک یک فرد مبتلا به «کووید-۱۹» بوده باشد آگاه می‌کند. برخی از اپلیکیشن‌های مشابه، به دلیل ثبت مکان کاربر و نقض حریم خصوصی افراد، با انتقاد فعالان مدنی همراه شده‌اند.

  • ساعت ۱۷:۰۵

دو زن مبتلا به «کووید-۱۹» که برای شرکت در مراسم ختم یکی از اقوام خود از بریتانیا به نیوزیلند سفر کرده بودند، باعث قرنطینه بیش از سیصد نفر شدند.

مقامات نیوزیلند ابتلا اعلام کرده بودند که این دو زن، ۶۵۰ کیلومتر را بدون توقف رانندگی کرده و همه نکات را رعایت کردند تا کسی در معرض ویروس قرار نگیرد اما یک پست فیس بوکی فاش کرد که آنها میان راه توقف کرده بودند.

جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند این اتفاق را «شکست غیرقابل قبول سیستم» توصیف کرد.

این دو بیمار برای شرکت در مراسم ختم، قرنطینه اجباری برای مسافران را زودتر و بدون انجام تست کرونا ترک کرده بودند؛ استثنایی که از امروز برداشته شد.

  • ساعت ۱۶:۲۱

با کاهش محدودیتها در نقاط مختلف آمریکا، برخی از ایالتها از افزایش شمار مبتلایان به «کووید-۱۹» خبر داده‌اند. دو ایالت آریزونا و تگزاس، روز سه‌شنبه شاهد‌ رکورد تازه‌ای درثبت مبتلایان جدید در یک شبانه‌روز بودند. یک روز پیشتر، ایالت فلوریدا بالاترین شمار مبتلایان جدید خود‌ در یک روز را ثبت کرد.

در کل ده ایالت، شاهد افزایش پنجاه درصدی شمار مبتلایان نسبت به هفته گذشته بودند.

بر اساس داده‌های دانشگاه جانز هاپکینز، شمار جانباختگان از ویروس کرونا در آمریکا به ۱۱۷ هزار نفرنزدیک شده است.

ایالت آریزونا در یک شبانه‌روز، ۲ هزار و ۴۰۰ مبتلا داشت که دو برابر رکورد قبلی افزایش روزانه شمار مبتلایان در این ایالت بوده است

  • ساعت ۷:۱۶

در پی بالا رفتن آمار مبتلایان به کرونا در چین مقامات پکن بار دیگر پروازها را متوقف، مدارس را تعطیل و تردد در برخی محله‌ها را ممنوع کردند.
به گزارش رویترز، مقامات بهداشتی پکن اعلام کردند که در روز سه شنبه ۲۷ خردادماه ۳۱ مورد جدید ابتلا به کرونا در این شهر ثبت شده و در یک هفته اخیر شمار مبتلایان به ۱۳۷ مورد رسیده است.

این آمار در حالی است کارشناسان می‌گویند شمار واقعی کشورهایی مانند چین، روسیه، و ایران بسیار بیشتر از ارقام اعلام شده است و آمار رسمی این کشورها قابل راستی‌آزمایی توسط کارشناسان مستقل نیست و از این رو نمی‌تواند معتبر و نهایی تلقی شود.

  • ساعت ۶:۰۱

براساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران ، در شبانه روز گذشته با شناسایی ۲هزارو۶۱۲ مورد جدید ابتلا به کرونا شمار مبتلایان به این ویروس به ۱۹۵ هزار و ۵۱ نفر رسید.

بنابر این گزارش در ۲۴ساعت گذشته ۱۲۰ بیمار به دلیل ابتلا به این بیماری جان باختند و شمار مرگ براثر ابتلا به کووید ۱۹ تا کنون به ۹ هزار و ۱۸۵ نفر رسیده است. استان‌های خوزستان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، کرمانشاه، هرمزگان و کردستان نیز در وضعیت قرمز قرار دارند.

صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی همچون آمارهای چین و روسیه به شدت مورد تردید است و سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرده‌اند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی در ایران است.