سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سهشنبه در کنفرانس خبری و در پاسخ به صدای آمریکا درباره گزارشهای منتشر شده از نفوذ یک شبکه از عوامل جمهوری اسلامی به محافل سیاسی غربی و دولت آمریکا، این گزارش را مربوط به ده سال قبل دانست و گفت:«بیشتر افراد نامبرده در این گزارش، دیگر مسئولیتی در دولت آمریکا ندارند و یک نفر از آنها که اکنون برای وزارت دفاع آمریکا کار میکند تحت یک بررسی پیشینه کامل برای دریافت مجوز امنیتی قرار گرفته است.»
پنتاگون نیز در واکنش به این گزارشها، از یک مقام منصوب شده توسط دولت بایدن در برابر «عضویت ادعایی در شبکه نفوذ ایران» دفاع کرد.
یک سخنگوی پنتاگون به فریبیکن گفته است که آرین طباطبایی قبل از دریافت مجوز امنیتی «به طور کامل و صحیح مورد بررسی قرار گرفته است».
پنتاگون در عین حال به پرسش واشنگتن فری بیکن در مورد اینکه آیا قبل از افشای عمومی از این روابط اطلاع داشت، پاسخ نداد.
این سخنگوی پنتاگون به فری بیکن گفت: «دکتر طباطبایی به عنوان شرط استخدام در وزارت دفاع به طور کامل و صحیح مورد بررسی پیشینه قرار گرفته است و ما مفتخریم که او برای ما خدمت میکند.»
از سوی دیگر، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید، جان کربی هم به سی ان ان گفت: «ما تازه داریم این گزارش را میخوانیم و نمیخواهم از جایی که قرار است باشیم جلوتر باشم.»
بنا بر گزارش منتشر شده در فریبیکن با استناد به گزارش سمافور «شبکه نفوذ جمهوری اسلامی که به نام ابتکار کارشناسان ایران» شناخته میشود، توسط وزارت خارجه جمهوری اسلامی اداره میشده است.
سمافور مدعی شده که این شبکه شامل «دانشگاهیان تأثیرگذار خارج از ایران» است که به وزارت خارجه جمهوری اسلامی گزارش میدهند و به ترویج نکات گفتگوهای جمهوری اسلامی با سیاستگذاران آمریکایی کمک میکنند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
گزارش سمافور همچنین با واکنش تد کروز، سناتور جمهوریخواه ایالت تگزاس و عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و سناتور تام کاتن، عضو کمیته نیروهای مسلح سنا مواجه شده است .
همچنین ببینید: واکنشها به ادعای روابط برخی چهرههای ایرانی- آمریکایی در دولت آمریکا با جمهوری اسلامیاعضای مجلس نمایندگان آمریکا نیز به این گزارش واکنش نشان دادند. رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان هم روز سهشنبه گفت که دولت بایدن باید هرگونه ارتباط بین آرین طباطبایی، مقام بلندپایه پنتاگون، و رژیم ایران را بررسی کند.
جیم بنکس به واشنگتن فری بیکن گفت: «کنگره باید هرگونه ارتباط بین طباطبایی و رژیم ایران از زمان روی کار آمدن بایدن را بررسی کند.»
بنکس همچنین گفت که نگران این است که طباطبایی ممکن است از موقعیت خود در پنتاگون برای تحت فشار قرار دادن فرماندهی راهبردی ایالات متحده برای میزبانی از حسین موسویان، مقام ارشد سابق ایران در کنفرانسی در ماه اوت استفاده کرده باشد.
جو ویلسون، یکی دیگر از اعضای کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان هم از دولت بایدن انتقاد کرد و گفت که این دولت در اعطای مجوزهای امنیتی به مقامات مشکوک، مهارت دارد.
ویلسون گفت: «اول، مجوز امنیتی راب مالی بود و حالا این. دولت بایدن به مردم آمریکا توضیح درباره میزان عملیات نفوذ ایران در ایالات متحده و این که آیا مقامات دولت بایدن به خطر افتادهاند، مدیون است.»
کوین هرن، رئیس کمیته مطالعات جمهوریخواهان نیز گفت که نگران این است که «چند نفر در دولت بایدن با رژیم ایران ارتباط دارند.»
وی گفت: «تصادفی نیست که بایدن تا این حد نسبت به ایران نرم بوده است. دولت پیشرو حامی تروریسم در جهان نباید دوستانی در دولت ایالات متحده داشته باشد.»
پیشتر جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، تاکید کرده است: «ما حتی یک مورد از تحریم های آمریکا علیه ایران را لغو نکردهایم. ایران هیچ «معافیت تحریمی» را دریافت نخواهد کرد ضمن آن که ما به مقابله با نقض حقوق بشر رژیم ایران، به مقابله با اقدامات بیثبات کننده آنها در خارج از کشورشان، حمایت این رژیم از تروریسم و مقابله با اقداماتشان علیه کشتیرانی در آبهای خلیج فارس و دیگر جاها ادامه خواهیم داد و بر حمایت مستمرشان از جنگ روسیه علیه اوکراین نظارت میکنیم.»
این مقام رسانهای ارشد شورای امنیت ملی کاخ سفید با اشاره به این که «در حال حاضر روی بازگشت به برجام متمرکز نیستیم» گفته بود: رئیس جمهوری (بایدن) بارها گفته است که ما اجازه نخواهیم داد ایران هرگز به سلاح هستهای دست یابد و ما ترجیح میدهیم از طریق دیپلماسی با آن مقابله کنیم، اما متأسفانه دولت قبلی آمریکا تصمیم گرفت توافقی را که در واقع جاهطلبیهای آنها (ایران) را برای ماههای بسیاری عقب انداخته بود، پاره کند و اکنون آنها اجازه یافتند که به غنیسازی ادامه دهند، و فعلا هیچ کاری نمی توانیم در مورد آن انجام دهیم.
همچنین ببینید: کاخ سفید: پولهای ایران در قطر مشمول «محدودیتهای قانونی» بیشتری هستند