خبرگزاری ایلنا روز پنجشنبه ۱۱ آبان، در گزارشی با اشاره به مطرح شدن احتمال افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان در سال آینده نوشت که آنها به این موضوع معترض هستند زیرا آن را ناعادلانه می دانند و می گویند که افزایش ۲۰ درصدی پیشنهادی دولت به نصف خط فقر هم نمیرسد.
به نوشته ایلنا، حقوق بگیران نگران پیشنهاد دولت برای افزایش ۲۰ درصدی حقوق در سال آینده هستند و این نگرانی فقط محدود به شاغلان و بازنشستگانِ زیر مجموعههای دولت نیست.
این خبرگزاری نوشت که رقم ۲۰ درصد افزایش حقوق میتواند توان چانهزنی کارگران برای دستمزد ۱۴۰۳ را به میزان معناداری کاهش دهد.
این در شرایطی است که در سال جاری، کارگران با مشکلات معیشتی بسیاری روبرو شدند. با این همه، صولت مرتضوی، وزیر کار، اعلام کرد که دستمزد تنها یک بار در سال تعیین میشود و به این ترتیب، ترمیم و افزایش مزد را منتفی دانست.
در این حال، بازنشستگان کشوری بارها مقابل دفاتر صندوق بازنشستگی کشوری در شهرهای مختلف ایران تجمع کرده و گفته اند حقوق شان باید به خط فقر برسد و این که چرا بعد از ۳۰ سال حقوق شان باید نصف خط فقر باشد.
بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی برخی از نمایندگان مجلس طی ماه های اخیر، هزینه زندگی در تهران بیش از ۳۰ میلیون تومان برآورد شده است و هزینه زندگی در دیگر شهرهای بزرگ ایران، بین ۲۰ میلیون تا ۲۵ میلیون تومان تحمین زده شده است.
همچنین ببینید: بازنشستگان در تجمعهای اعتراضی در چند شهر ایران: ما دیگه رای نمیدیم، عدالتی ندیدیمآنطور که ایلنا نوشته است، با ۲۰ درصد افزایش، حقوق ماهانه یک بازنشسته در سال آینده به ۱۱ میلیون تومان هم نمیرسد و این در شرایطی است که تورم دو سال اخیر در کل، بسیار بیشتر از ۱۰۰ درصد بوده است.
این خبرگزاری به نقل یک بازنشسته نوشت: «آمارها مهم نیست، آنچه من در زندگی میبینم، این است که همه چیز دو یا سه برابر گران شده. همین کرایه خانه؛ امسال صاحب خانهها بیشتر از ۵۰ یا ۶۰ درصد اجارهها را بالا بردهاند؛ تکلیف امثال من چیست؟ چند سال است بعد عمری زندگی در شرق تهران، در اسلامشهر زندگی میکنم؛ دیگر اینجا هم نتوانم خانه کرایه کنم، سر پیری کجا بروم، توی پارک چادر بزنم؟»
وضعیت بازنشستگان در سال های اخیر به مراتب بدتر از حقوق بگیران بوده است.
به گزارش کانالهای تلگرامی متعلق به تشکل های بازنشستگان و کارگری، بازنشستگان کشوری روزهای سه شنبه هر هفته در برابر ساختمان استانداری و دیگر ساختمانهای دولتی مرتبط، به اجرا نشدن قانون «همسانسازی»، تنگناهای شدید معیشتی و پایمال شدن حقوق خود اعتراض میکنند.
اعتراضات و اعتصابات معیشتی اصناف و مشاغل مختلف در ایران از چندین سال پیش تاکنون ادامه دارد و از جمله بازنشستگان تأمین اجتماعی، مخابرات، فرهنگیان، و مستمریبگیران کشوری اعتراضات منظم هفتگی را در شهرهای مختلف برگزار میکنند.