ديدار معاون رئیس جمهوری ایالات متحده از اسرائيل پس از مصر و اردن

آقای پنس و همسرش کارن در فرودگاه تل آویو مورد استقبال قرار گرفتند.

در گفتگوهای سیاسی مهم معاون ریاست جمهوری ایالات متحده با رهبران مصر و اردن، توافقی پیرامون آینده سیاسی اورشلیم به دست نیامد، ولی در ضمن هیچ یک از طرفین انتظار رسیدن به تفاهم در این زمینه را نداشت. با این همه، مایک پنس در پایان گفتگو با ملک عبدالله دوم پادشاه اردن و پیش از آن که رهسپار اسرائیل شود، تاکید کرد که این اختلاف نظر هیچ خللی به دوستی بین بین دو وارد نخواهد آورد.

مایک پنس در پایان دیدار از اردن تاکید کرد که یکی از مهمترین موضوع های مورد بحث، لزروم مبارزه با تروریسم بوده است. رهبران ایالات متحده بارها ایران را به حمايت از تروریسم متهم كرده اند.

شامگاه یکشنبه اول بهمن ماه، پیش از آن که هواپیمای گالاکسی حامل معاون رئیس جمهوری و همراهان در فرودگاه بین المللی «بن گوریون» به زمین بنشیند، رسانه های همگانی در آن كشور با گرمی بسیار از میهمان بزرگ آن كشور سخن گفتند و تاکید کردند که آقای پنس بی تردید یکی از دوستان مهم اسرائیل است.

«گال برگر» تحلیلگر سیاسی اسرائیلی در برنامه رادیویی گفت که هر اندازه دیدار مایک پنس از مصر و اردن حساس و دشوار بود، ولی معاون رئیس جمهوری می تواند در اسرائیل خود را در خانه خویش احساس کند، زیرا او و سران اسرائیل، تقریبا در همه خطوط اساسی امور منطقه ای توافق نظر دارند.

به گزارش دفتر نخست وزیری، بنیامین نتانیاهو نیز پیش از آغاز جلسه هیات دولت، با سخنان بسیار گرمی دیدار پنس را شادباش گفت.

به گزارش روزنامه اسرائیلی هديوت اهارونوت، تنها کسانی که از آمدن مایک پنس ابراز ناخشنودی کرده اند، اعضای سیزده گانه فراکسیون نمایندگان عرب در پارلمان اسرائیل هستند.

گروه دیگری که دیدار میهمان بلندپایه آمریکایی را تحریم کرده اند، سران حکومت خودگردان فلسطینی هستند. در برنامه پیشین سفر پنس به منطقه، قرار بود که وی، از بیت اللحم زادگاه حضرت عیسی مسیح نیز دیدار کند و در آن جا با محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطینی به گفتگو بپردازد. ولی فلسطینی ها این سفر را تحریم کرده اند.

به گزارش شبکه اول تلویزیون اسرائیل، «صائب عریقات» مقام ارشد فلسطینی و مسئول مذاکرات صلح با اسرائیل، روز یکشنبه به خبرنگاران گفت که سندی درباره طرح صلح محرمانه آمریکایی در دست دارد که به موجب آن، سراسر اورشلیم در تسلط اسرائیل باقی می ماند و پیشنهاد شده که پایتخت فلسطینی ها در شهرکی در مجاورت اورشلیم به نام «ابودیس» برپا شود.

عریقات همچنین گفت که ایالات متحده انتظار دارد ده درصد از خاک کرانه باختری که شامل آبادی های اسرائیلی نشین است، در تسلط اسرائیل بماند و بازگشت فلسطینیان جنگ سال ١٩٤٨ به اسرائیل منتفی شود. مقامات آمریکایی پیشتر گفته بودند که هنوز طرح نهایی تهیه نشده، ولی هنگامی که فلسطینی ها آن را ببینند شگفت زده خواهند شد.

وب سايت «وای نت نیوز» یکشنبه شب نوشت که معاون رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به پرزیدنت عبدالفتاح السیسی و ملک عبدالله دوم در مورد سیاست آمریکا در رابطه با اینده اورشلیم، گفته است که این امر نباید مانع آن شود که طرفین اسرائیلی و فلسطینی درباره همه موضوع های مورد اختلاف با یکدیگر به توافق برسند.

روزنامه «ییسرائل هیوم» نوشت: مایک پنس که شامگاه روز یک شنبه وارد اسرائیل شد، تا سه شنبه در این کشور می ماند. این در حالی که دیدار او از مصر یک روز و از اردن تنها چند ساعت ادامه داشت.

اسرائیل برای پذیرایی از مهمان بلندپایه آمریکایی به یک رشته تدابیر امنیتی شدید دست زده است. هنگامی که کاروان اتومبیل ها از فرودگاه به سوی اورشلیم رهسپار بود، بزرگراه تل آویو به اورشلیم از هر دو طرف برای ساعتی بسته شد.

گفتگوهای سیاسی بین نخست وزیر اسرائیل و معاون رئیس جمهوری آمریکا پیش از ظهرروز دوشنبه در دفتر نخست وزیری انجام خواهد شد و پیش از آن مراسم رسمی استقبال برگزار خواهد گردید

به دنبال سخنرانی پنس در پارلمان اسرائیل درساعت دو بعدازظهر بوقت محلى، نتانیاهو و همسرش برای شامگاه دوشنبه ضیافت شامی نيز به افتخار مایک پنس و همسرش تدارک دیده اند.

دفتر ریاست جمهوری اسرائیل اعلام کرد که معاون رئیس جمهوری ایالات متحده مهیمان ارجمندی است که پرزیدنت روبی ریولین نیز بامداد روز سه شنبه از او پذیرایی خواهد کرد.

دو مکان مهمی که روز سه شنبه مورد بازدید مایک پنس قرار خواهد گرفت، نخست موزه «یَد وَ شِم» است که در آن عکس ها و فیلم ها و شواهدی از جنایات آلمان نازی در جنگ جهانی دوم به نمایش گذاشته شده است.

معاون رئیس جمهوری از آن جا رهسپار دیوار ندبه در شرق اورشلیم می شود که مقدس ترین مکان دینی یهودیان محسوب می شود. به گزارش روزنامه جروزالم پست، این زیارت جنبه رسمی خواهد داشت – و این در حالی که دیدار پرزیدنت ترامپ و دیگر شخصیت های آمریکایی از این مکان، «خصوصی» محسوب شده بود.

جروزالم پست نوشت که مایک پنس یک مسیحی باورمند وابسته به کلیسای انجیلی است که از دید همکیشان او، اورشلیم از تقدس خاصی برخوردار است. روزنامه های اسرائیل نوشتند که به احتمال قوی پنس و باورهای دینی او یکی از عواملی بود که پرزیدنت ترامپ را بر آن داشت که اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسد.

معاون رئیس جمهوری، همسر و همراهانش، شامگاه روز سه شنبه سوم بهمن ماه اسرائیل را ترک خواهند گفت.