فیلم «خانه پدری» ساخته کیانوش عیاری که پس از حدود یک دهه توقیف، به صورت محدود در سینما نمایش داده می شد، با «دستور مستقیم دادستانی» بار دیگر توقیف شد.
رسانه های داخل ایران روز دوشنبه ۶ آبان ماه گزارش دادند که به فیلم «خانه پدری» ساخته کیانوش عیاری پس از گذشت ۱۰ روز از اکران «به دستور دادستانی» توقیف شده است.
کیانوش عیاری کارگردان این فیلم اما اعلام کرده است که «منتظر تایید این موضوع هستم و تا این لحظه از جزئیات این دستور اطلاعی ندارم.»
در روزهای گذشته برخی رسانههای اصولگرا انتقادهای تندی را در رابطه با اکران این فیلم مطرح کرده بودند. فارس در گزارشی مجوز نمایش به این فیلم را «اکران فیلمهای مسألهدار، مأموریت جدید سازمان سینمایی؟!» عنوان و روزنامه کیهان اکران این فیلم را نمایش «تصویری موهن و متوحش از ایرانیان» توصیف کرده بود.
همچنین ببینید: فیلم «خانه پدری» ساخته کیانوش عیاری پس از یک دهه توقیف به طور محدود اکران میشودبه گزارش خبرگزاری های داخل ایران، مشکل اصلی این فیلم صحنه نخست آن بود که قتل دختر جوان را تصویر می کند و مقامات با اکران آن مخالفت می کردند.
آقای عیاری که در طول این سالها زیر بار حذف و سانسور فیلمش نرفت، در گفتگو با رسانه های ایران گفته زهر سکانس قتل گرفته شده است و در ارتباط تماشاگر با فیلم خللی ایجاد نشده است.
فیلم «خانه پدری» در سال ۱۳۸۹ به اتمام رسید و پس از سه سال در جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد.
این فیلم درسال ۱۳۹۳ که دولت یازدهم با پیام «تدبیر و امید» روی کار آمده بود مجوز نمایش گرفت ولی همان روز نخست از پرده پایین کشیده شد.
این فیلم، قتل های ناموسی و خشونت علیه زنان را برجسته می کند.
توقیف فیلم قبل یا بعد از اکران در ایران سابقه بسیار طولانی دارد. برخی از فیلمهای توقیف شده سالها اجازه اکران دوباره پیدا نمی کنند و برخی ها هم برای همیشه رنگ پرده نقره ای را به خود نمی بینند.
فیلم «رحمان ۱۴۰۰» از جمله آخرین فیلمهایی است که به عنوان پر فروش ترین فیلم نوروزی امسال محسوب می شد اما پس از یک ماه اکران از پرده سینماها پایین کشیده شد. «عصبانی نیستم» و «آشغالهای دوستداشتنی» هم دیگر فیلم های توقیف شده در سالهای اخیر هستند که پس از گذشت چندین سال از توقیف درآمدند و با اصلاحات اجازه اکران به آنها داده شد.