ژاله علو، پیشکسوت هنرهای نمایشی ایران، درگذشت

ژاله علو، پیشکسوت هنرهای نمایشی و از چهره‌های سرشناس رادیو، تلویزیون، تئاتر، و سینمای ایران

ژاله علو، پیشکسوت هنرهای نمایشی و از چهره‌های سرشناس رادیو، تلویزیون، تئاتر، و سینمای ایران، در ۹۷ سالگی در تهران درگذشت. او با حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ گفته بود که «سوگوار فرزندان ایران» است.

خبرگزاری‌ها در ایران خبر دادند که ژاله علو روز دوشنبه سوم دی در بیمارستان شاهرخ تهران درگذشت. فرزند او، شاهرخ رزمجو، مرگ این چهره شناخته شده فرهنگی و هنری را تأیید کرده است.

این هنرمند سرشناس متولد سال ۱۳۰۶ بود و فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۲۷ با کار در رادیو ملی ایران آغاز کرد. صدای ژاله علو یکی از نواهای آشنا و خاطره‌انگیز در برنامه «صدای شب» رادیو بود.

ژاله علو متولد محله سنگلج در تهران بود و در دانشسرای مقدماتی تهران و هنرستان هنرپیشگی تهران تحصیل کرد.

او کار خود در دوبله را از سال ۱۳۳۱ در فیلم مادر اسماعیل کوشان آغاز کرد. صدای او با تصویر بازیگران مطرحی از جمله سوفیا لورن، جینا لولوبریجیدا، و گلوریا سوانسون و همچنین کارتون‌هایی از جمله پینوکیو، گربه‌های اشرافی، سیندرلا، زیبای خفته، و سفید برفی و هفت‌کوتوله، در حافظه تاریخی ایرانیان ماندگار شده است.

خانم علو قبل و بعد از انقلاب ۵۷ در فیلم‌های سینمایی متعددی از جمله داش‌آکل، طوقی، آدم‌برفی، مهمان مامان، عروس دجله، شیرعلی مردان، و سریال‌هایی از جمله روزی روزگاری، مختارنامه، و وزیر مختار، ایفای نقش کرده بود.

درگذشت این چهره پیش‌کسوت فرهنگ و هنر ایران، واکنش‌هایی در رسانه‌های اجتماعی در پی داشته است.

نیما افشارنادری، روزنامه‌نگار، با اشاره به حمایت ژاله علو از اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد یادآوری کرده که «آخرین حضور رسانه‌ای او مربوط به سال ۱۴۰۱ است که به درج تصویرش روی دیوارنگاره ولیعصر اعتراض کرده بود و گفته بود: سوگوار فرزندان این آب و خاکم.»

محبوبه بیات، بازیگر پیشکسوت و از مخالفان جمهوری اسلامی، نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که ژاله علو «خوب وسلامت زندگی کرد»، «بسیار قابل احترام بود» و «عرفان از آلوده شدن او به حکومت مانع شد.»