به دنبال حملات مرگبار تروریستی در پاریس و افزایش احتمال تغییر جهت کشورهای غربی در مبارزه علیه گروه افراطی داعش، فرانسه و روسیه از هماهنگی های نظامی در حمله به مواضع داعش خبر دادند.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در اظهاراتی که خبرگزاری اسوشیتدپرس آن را "چرخشی ناگهانی" توصیف کرده، از ولادیمیر پوتین همتای روس خود به عنوان "شریک سازنده" یاد کرده است.
این در حالی است که در هفته های اخیر، مقام های آمریکایی تاکید کردهاند که عملیات هوایی روسیه در سوریه، به جای مواضع پیکارجویان داعش، گروههای مخالفان بشار اسد را هدف قرار داده است.
به نظر میرسد حملات جمعه شب در پایتخت فرانسه که به مرگ ۱۲۹ نفر انجامید، حل بحران سوریه و جلوگیری از گسترش اثرات مخرب آن را به صورت یک الزام در دستور کار کشورهای غربی قرار داده است.
با این حال، مسکو میگوید که نقش بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در دوره انتقال سیاسی در آن کشور یکی از موارد اختلاف با واشنگتن است، که در مذاکرات اخیر در وین نیز بر سر آن توافقی حاصل نشد.
سرگئی لاورف وزیر خارجه روسیه با بیان این که هیچ نوع توافقی در مورد شرکت نکردن اسد در هر یک از مراحل روند سیاسی به دست نیامده، گفت "بنابراین گفتن این که یک نفر در مورد عدم شرکت فرد دیگری، یا چیز دیگری، توافق کرده است، درست نیست."
فرانسه نیز که تا به حال در چارچوب ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا علیه داعش مبارزه میکرد، از همکاریها و هماهنگیهای بیشتر بین نیروی دریایی فرانسه و روسیه خبر داده، و با اعزام ناو هواپیمابر شارل دوگل به آبهای شرق مدیترانه، توان وارد آوردن ضربات هوایی خود به این گروه تروریستی را به میزان زیادی افزایش داده است.
به گفته وزیر دفاع فرانسه "حملات هوایی تشدید میشود، و از لحظه ای که ناو هواپیمابر به منطقه [عملیاتی] برسد، این حملات ادامه خواهد یافت. این ناو حامل ۳۶ جنگنده بمب افکن است که در چند روز آینده وارد عمل خواهند شد و تصور می کنم که تحمل این ضربات برای داعش خیلی سخت باشد."
در همین حال، پیکارجویان داعش در شهر رقه در شرق سوریه – که مرکز فرماندهی آن تشکیلات تروریستی به شمار میآید – خود را برای حملات گسترده هوایی ائتلاف به رهبری آمریکا، و همچنین روسیه و فرانسه آماده کرده، و بنا به گزارش ها از خروج ساکنان این شهر ۳۵۰ هزار نفره نیز جلوگیری میکنند.