یک دهه پس از حاکمیت حماس، آزادی، اشتغال و برق در نوار غزه کمیاب است 

اسماعیل هنیه رهبر حماس

ده سال پس از حاکمیت حماس در نوار غزه قطع طولانی آب و برق در شبانه‌روز، بیکاری ۶۰ درصدی جوانان، و اشتیاق هزاران نفر برای خروج از این محدوده بخشی از وضع نابسامان آنجاست.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می گوید گروه شبه نظامی و اسلامگرای حماس سرکوب را افزایش داده و چند نفر را که به خود جسارت اعتراض علنی را دادند زندانی کرده است؛ از جمله یک سازماندهنده تظاهرات خیابانی جوانان علیه قطع آب و برق و یک نویسنده که روی فیسبوک نوشت «زندگی فقط به کام رهبران حماس است.»

نظرسنجی‌ها می‌گویند تقریبا نیمی از مردم اگر می‌توانستند نوار غزه را ترک می‌کردند اما علی‌رغم مشکلات یک سوم مردم نوار غزه حامی حماس هستند و با وجود سرکوب مخالفان امیدی به تغییر رژیم نیست.

آسوشیتدپرس می‌گوید وضع زندگی اغلب جمعیت دو میلیونی غزه رو به وخامت است.

انزوای بین‌المللی حماس که از به رسمیت اسرائیل سرباز می‌زند، احتمالا افزایش میابد و ممنوعیت مرزی از سوی مصر و اسرائیل علیه این باریکه که از ۲۰۰۷ اعمال شده، تداوم خواهد داشت.

قطر یکی از معدود حامیان خارجی حماس نیز چند روزی است که گرفتار شده و چهار کشور عرب در منطقه خلیج فارس روابط خود را با دوحه، از جمله به دلیل حمایت آن از گروه‌های تروریستی مانند حماس قطع کرده‌اند. گفته می‌شود که قطر از چندین رهبر حماس که در این کشور به سر می‌برند خواسته است این کشور را ترک کنند.

حماس از سوی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز تحت فشار مالی است.

سخنگوی حماس پیشنهاد کناره‌گیری حماس از قدرت را رد کرده و گفته است مادامی که محمود عباس در قدرت باشد، توافق برای بهبود غزه بعید است.