کمبود منابع انرژی در جهان روز سهشنبه ۶ مهر ماه، به بازار نفت خام کشیده شد و بهای شاخصهای جهانی، از جمله نفت خام برنت بریتانیا، به بالاترین سطح خود در سه سال اخیر، افزایش پیدا کرد.
نفت برنت نیز در آخرین جهش با یک درصد افزایش، به بشکهای ۸۰ دلار نزدیک شد.
کاهش ذخایر گاز طبیعی در انبارها و احیای فعالیتهای اقتصادی در پی تعطیلیهای کرونایی، به رقابت شدید بر سر گاز طبیعی در اروپا و آسیا انجامید، به طوری که فقط در ماه میلادی گذشته، بهای گاز را ۱۱ درصد افزایش داد.
به گزارش وال استریت جورنال، افزایش بهای نفت خام ناشی از کمبود کلی منابع انرژی برای نیروگاههای برق است، که در اثر کمبود گاز طبیعی و افزایش قیمت آن، به مصرف نفت خام روی آوردند.
عامل دیگر، تلاش چین برای تبدیل نیروگاههای ذغالسنگسوز به گازسوز است؛ تلاشی که تقاضای جهانی برای گاز طبیعی را افزایش داده است. نزدیک شدن فصل سرما در نیمکره شمالی نیز یکی دیگر از عوامل است.
در جنوب شرقی آمریکا، توفان آیدا، پالایشگاهها را از کار انداخت و به قطع خطوط انتقال برق انجامید. کمبود سوخت ناشی از توفان آیدا ۳۰ میلیون بشکه برآورد شده و تا احیای کامل تولید در پالایشگاهها، به تخمین یک تحلیلگر شرکت بازارسنجی «دی بی ان» در وال استریت جورنال، میتواند به ۵۵ میلیون بشکه افزایش پیدا کند.
خیل عظیمی متشکل از هزار و صد تکنیسین ۲۴ ساعته برای تعمیر نیروگاهها و برقرسانی به مناطق آسیبدیده ایالت لوئیزیانا تلاش میکنند.
کارشناسان بازار نفت در شرکت «گولدمن سَکس» نیویورک، با توجه به تاثیر توفان آیدا و جایگزینی نفت به جای گاز در بعضی پالایشگاهها، پیشبینی میکنند که بهای نفت خام برنت تا پایان سال ۲۰۲۱ با ۱۰ دلار افزایش دیگر به بشکهای ۹۰ دلار برسد.