قمیت نفت به پایین ترین سطح خود از سال ۲۰۰۹ رسید

تاسیسات نفتی ایران در خلیج فارس

قیمت جهانی نفت روز سه شنبه نیز به کاهش خود ادامه داد، به طوری که هر بشکه نفت خام آمریکا به کمتر از ۳۷ دلار، و نفت برنت نیز برای نخستین بار از اوایل سال ۲۰۰۹ میلادی به قیمت کمتر از ۴۰ دلار در هر بشکه رسید.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، هفته گذشته نتوانست برای تعیین سقف تولید نفت تصمیمی بگیرد، که این خود یکی از عوامل کاهش قیمت نفت است.

ایران و عراق می خواهند تولید و صادرات نفت خود را در سال آینده میلادی افزایش دهند. ایران از اعضای اوپک خواسته تولید خود را کاهش دهند، اما کشورهایی نظیر عربستان سعودی، بیشتر می خواهند بازار نفت خود را از دست ندهند، اتفاقی که برای ایران پس از کاهش صادراتش به دنبال تحریم های بین المللی در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد رخ داد.

ایران امیدوار است با برداشته شدن تحریم های هسته ای، بار دیگر به یک صادرکننده بزرگ نفت تبدیل شود. اما این کشور به سرمایه گذاری قابل توجهی برای افزایش تولید نفت خود نیاز دارد.

در حال حاضر تولید جهانی نفت بیشتر از تقاضا است. قیمت نفت شاخص برنت و تکزاس آمریکا، به میزان ۶ درصد در روز دوشنبه کاهش یافت. قیمت نفت روز سه شنبه کاهش بیشتری یافت که آخرین بار در زمان بحران مالی سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ دیده شد.

کاهش درآمد ناشی از صادرات نفت به این معنی است که دلار و ارز کمتری وارد کشورهایی می شود که به طور عمده درآمدشان ناشی از صادرات نفت است؛ که می تواند به افزایش قیمت دلار در این کشورها منجر شود.

آخرین بار در سال ۲۰۰۴ قیمت نفت خام برنت به کمتر از ۳۶ دلار در هر بشکه رسید.